2016. május 17., kedd

Az első chemo

Eljött a nagy nap, de mielőtt eljött, éjjel sokszor felébredtem és csak nyugtatgattam magam, hogy próbáljak visszaaludni. 

Hét óra körül kezdtem Áront keltegetni, aki viszonylag későn indult el a suliba. Még elmenő félben annyit mondott búcsúzóul, hogy szorítok neked Apa. 

Lassan én is felkeltem, meg is borotválkoztam, hogy nehogy már ilyen szőrösen menjek az első chemoterápiás kezelésre.

Reggelire néhány karika kolbászra ráütöttem egy tojást, megsütöttem és hozzá egy tejeskávét engedtem meg magamnak.

Egy kicsit késve, 7:50-kor indultam el és Manna is lejött velem.

Útközben, de már a buszon bevettem e kezelés előtti bogyót és 8:45-re meg is érkeztem a Betegfelvételi ablakhoz. A várakozás közben próbáltam olvasással elterelni a figyelmem a szorongásról.

Erika nővérrel csak kettesben voltunk, mégse volt kellemes, amit csinált, de túléltem. Azt mondta, hogy az első pisilésig (még egy óra) ne igyak semminemű folyadékot, hogy hasson a szer, amit beküldött.

Hazafele a buszon ültem, amikor Tamás telefonált. A LED izzótól függetlenül, amiért hívott, próbáltam Tibort beajánlani valamilyen könnyű munkára az építkezésénél. 

Itthon megvettem az antibiotikumot, amit felírt az adjunktus úr, a Pékségben pedig egy finom rozscipót.

Kerestem egy  vízvezeték szerelőt, mert az egyik WC állandóan ereszti a vizet a kagylóba. Kora délután meg is jött a szerelő. Mindent rendben megcsinált. Rögtön könnyebb lett a pénztárcám 26.000.- forinttal. 

Ebédre egy múlt heti kínait melegítettem meg a hűtőszekrényből.

Áron időben hazajött és rögtön nekiesett a  notebookjának. Neki az egyik rántott csirkecombot melegítettem meg a Dömsödről hazahozott petrezselymes krumplival. A rozskenyér neki is nagyon ízlett. azt mondta, hogy máskor is vegyek ilyen kenyeret.

A fiúk minden előzetes bejelentés nélkül nem jöttek a gyerek-németre, ezért ezt a szabadidőt felhasználtam duolingózásra. 

Zita és Bori viszont megjöttek hatra a felnőtt németre, ami ma is nagyon gördülékenyen és észrevétlenül ½ 8-ig tartott. 

Áronnal megfeleztünk egy házimunkát. Amíg én lementem a CBA-ba  tejfölért és Vaníliás cukorért, addig ő kirámolt minden kidobni való dolgot a hűtőből. Nekem már csak a megsemmisítés maradt feladatul. 
Utána elkészítettem a földi epret fogyasztásra alkalmas formára, mellé megkevertem a vaníliás cukros tejfölt és mind a kettő a hűtőben várja, hogy Emőke is hazaérjen. 
Mire Emőke átjött, már készen volt a krém is az epren. Ő hozott egy nagy lábas halászlét, amiből egy kis tálnyit azonnal megmelegítettem és marha pörköltöt makarónival. A halászlé nagyon finom volt. Már régóta vágytam ilyenre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése