2021. augusztus 4., szerda

Fűkaszák

 20210804 szerda

Az ébredést úgy időzítettem, hogy mire András megérkezik, addigra már én is üzemkész legyek.

Amikor megérkezezett, András még csak reggeliztem, ő is hozott hozzá néhány zsömlét, benne párizsival.

Az első állomás Szabadszállás Husquavna szerviz és bolt volt. Tárgyaltunk az én fűkaszám megjavításáról és eladásáról, de egyik sem jött össze. Azután vettünk egy nagyon jót Andrásnak.

Visszafele Dömsödön a benzinkútnál megvettük az új 

fűkaszához való 1:50-es keveréket. A Mizsei kisboltban vettem tejet, Unicumot, sört, kenyeret, debrecenit, csípős paprikát. Még elmentünk a szódéshoz és megtöltettük a hat üres szódás palackot.

Mint aki jól végezte dolgát Betértünk a Dabi Holtág 


étterembe, de akkor már délután 3 óra felé járt az idő.

Anrás cigánypecsenyét választott az étlaról sült krumplival és hovászos uborkával, én pedig tántott ponty patkót kértem görög salátával. András Colát kért én pedig unicumot és sört. 

A két rántott pontypatkót meg se bírtamenni, becsomagoltattam és kértem mellé egy halászlét elvitelre. 

Hazaérve a munkásosztály nekiátott Emőke telkének kaszálásához, én pedig kivittem a kis alulétrát a stégre és csobbantam. A Duna vize nagyon finom volt, egy bő félórát úsztam. 

 András 1/2 8-kor mára befejezte a munkát és azt mondta, reggel jön és folytatja. Felajánlottam neki, hogy itt aludhat és azzal megtakaríthat két óra oda-vissza autózást (120 km), de mondta, hogy köszöni, de Budapesten még van dolga.

Odaadtam neki a másik telek kulcsát. mert amilyen lusta vagyok, lehet, hogy reggel, amikor érkezik, én még aludni fogok.

Este 11-ör még lementem egy kicsit vacsorázni és csak 

utána írtam meg a mai nap történéseit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése