2022. január 22., szombat

Msnekülés Dömsödre 22

20220122 Szombat


"Elhagyom a várost"


Az összepskolásnál ügyeltem arra, hogy az újonnan megvásárolt mobiltöltő és a kábelek is bekerüljenek a táskába.


Emőke javaslatára a terv az, högy ezentúl nem kell a töltőket ide-oda cipelni, egy szett marad Gazdagréten  és a másik kerül Dömsödre.


Kora délután indultam. Áron már nem volt otthon, ezért a felső zár kulcsát Katikánál leadtam, nehogy Áront véletlenül izárjam a lakásból.  A csatlakozások jól klappoltak.


A Bikás parki CBA-ban megvettem a három szétütött sertéslábszárat, egy is csomag bőrkét és még egy csirkecombot is.



A hátralévő út innen még másfél óra. A Kossuth Lajos út 136. megállótól még 20-30 perc gyalog, de szerencsémre éppen jött egy autü, amelyik a velem szemben lévő házba tartott.


A házban nagyon hideg (a legutóbb beállított 13° C volt. Rögtön átállítottam thermosztátot 23 fokra és bár lassan, de legalább elindult a fűtés. Mindent bepakoltam a hűfőbe, a sertás lábakat éhánny gerezd fokhagymával és eg feldarabolt sárgarépával felterrtem főni. Amíg a kocsonya főtt, közben elmosogattam néhány mélytányért. hogy

mire megfő, porciózva ki tudjam vinni az istállóba. Gyorsan bebújtam az ágyba, mert a gyalogúton nagyonátfáztam.


A házban nagyon hideg (a legutóbb beállított 13° C volt. Rögtön átállítottam thermosztátot 23 fokra és bár lassan, de legalább elindult a fűtés. Mindent bepakoltam a hűfőbe és gyorsan bebújtam az ágyba, mert a gyalogúton átfáztam.


Néhány óra múlva felkeltem, kivittem a tányérokat és a nagyfazék késztrefőtt kocszonyát. Ott szétmértem a hét  tányérba és vágleg nyugovóra tértem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése