2018. január 8., hétfő

A bőr ülőgarnitúra szállítása

Azt beszéltem meg Száki Sanyikával, hogy reggel nyolc óra körül megjelenek nála és akkor megoldjuk a bőrgarnitúra költöztetését a Maros utcából Dömsödre. 

Én még nem voltam arról teljesen meggyőződve, hogy az ott teljesen elfér, de Emőke lányom meg Gabika csak győzködtek, hogy vigyük le és majd megoldjuk.

Nagy vehemenciával el is indultam. Telefonon jeleztem Sanyikának, hogy kb. ½ 9-re fogok odaérni. Azt mondta a kapuban fog várni.

Onnan rögtön a Rokkaly Mikihez mentünk, mert ő majd tud adni egy olyan fakeretet, amit a két csomagtartó rúdra applikálva máris átalakítottuk a Nissan LEAF-et teherautóvá.

Miki még odaadta a három erdélyi faragású széket, amiket megjavított, mert mindegyik „nyagda” volt. (Ezt a szót, még nagyapámtól tanultam, aki nagy tiszteletben álló műbútorasztalos és mellesleg alkoholista volt.) Miki, nem csak megerősítette a támlákat, hanem az egész széket meg is csiszolta. Rám már majd csak a favédelem marad.

Irány a Maros utca. Útközben betértünk az Auchanba. Sanyika megmutatta a villanyautókhoz installált  egyik töltőoszlopot, amire fel is dugtuk a LEAF-et, hogy amíg bent vásárolgatunk, addig hadd töltődjön egy kicsit az autó.

Bent az áruházban csak néhány zsömlét, aludttejet, egy Pest megyei autópálya matricát, meg Sanyikának egy USB-s egeret vettünk.

Amikor kb. 20 perc múlva kijöttünk, konstatáltuk, hogy az autó hatótávja még ugyanúgy 69 km, mint akkor volt, amikor felkötöttük. Hamar sikerült megállapítanunk, hogy a töltőoszlop két csatlakozó helye közül csak a másik működik. Áttettük a töltőkábelünket a másik csatlakozóba és néhány perc múlva már 80 km hatótávval indultunk tova.

A Maros utcában nagy szerencsénk volt, hogy a három személyes bőrkanapé befért a liftbe, mert különben nagy megpróbáltatás lett volna levinni az ötödik emeletről.

A kanapét nem volt nehéz feltenni a tető-csomagtartóra és még két bőrfotelt is feltettünk rá, mielőtt spaniferekkel rögzítettük. 

Még egy néhány rekesz könyvet is sikerült betuszkolnunk az autóba.

A Dömsödre indulás előtt a Nissan Centrumban még egy adagot rátöltöttünk.

Minden probléma nélkül érkeztünk Dömsödre, a szállítmányt becipeltük a házba.

A hazaindulás előtt még próbálkoztunk a vezérelt árammal, de az nem jött össze. Én még a smaragdfa egy-két útba lévő ágát lefűrészeltem és a helyét favédő tapasszal be is kentem.


Felhívtam Tibort, hogy közöljem vele az örömhírt, miszerint megint egy csomó dolog kikerült a lakásból.

Sajnos mire visszaindultunk, megint elkezdett sötétedni. A Nissan Centrumot útba ejtve töltöttünk egy kicsit, azután Sanyikát hazavittem Pátyra és onnan jöttem haza.


Engem nem kellett altatni, mert hulla fáradtan zuhantam az ágyba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése