2018. január 19., péntek

A palánta nevelés elkezdődik

Reggel Áron még a fürdőszobát sem látogatta meg, fel se vett magára semmit, csak a takarót és leült Internetezni. 

Gondoltam elkészítem a reggelit és azzal majd megoldódik a probléma. Megsütöttem a rákocskákat az airfryer-ben és főztem két lágy tojást. Áron az első hívásra lejött, de még mindig nem felöltözve, csak betakargatva magát a takaróval. Bár pékáru nem volt itthon, de a rákhoz felszolgáltam a tegnapi csirkecombhoz készített céklás kenőcs maradékát.

A reggelit, ami valóban finom volt nem győzte dicsérni és megivott hozzá egy bögre langyos tejet.
Miután a reggelit gyorsan behabzsolta, felrohant és leült a számítógéphez Internetezni. Ekkor még puhán kértem, hogy előbb a leckéit nézze át. 

Miután minden kérésem hiábavaló volt, szépen megkértem, hogy menjen haza, de a notebookját hagyja itt, azt majd én hazaviszem. Hogy ennek a kérésemnek érvényt szerezzek, bezártam a kaput. Áron mindent összecsomagolt és a hátsó kerítésen átmászva hagyta el a terepet.

Felhívtam Emőkét, hogy elmondjam a történteket.

Elindultam a kisautóval. 

Először G. Juditnak vittem négy szép virágmintás csészét és csészealjat pót-Jézuska gyanánt. 

Közben szóltam G. Lacinak, hogy jöjjön át megnézni azokat a könyvespolcokat, amikből szeretnék ajándékozni neki. Ez persze mind a Nóra nagyi hagyatékának része. 

Egyúttal Laci adott egy kis vödör trágyát a tervezett palánta neveléshez, amit betettem az autóba.

Utána vettem a Faragó fiúknál egy fél kiló szeletelt kenyeret, és mentem a postára, hogy feladjam Mikinek a könyvespolc megtalált tervrajzát.

Hazafele még beugrottam 6 tojásért,  juhtúróért és sörért a Dobos ABC-be.

Nem sokkal a hazaérésem után jött Laci és szemügyre vette a felkínált könyvespolcokat. Fog rajta gondolkozni, hogy nála hol férnének el és majd jelentkezik.

Az autót nem csak a hatótávolság miatt tettem töltőre, hanem a segédakkumulátorra is rákapcsoltam az akkutöltőt, miután már kétszer is jelezte, hogy a PS (elektromos kormányszervó) hibásan működik és ez veszélyes.

Utána nekiveselkedtem a palántázásoknak. A palánta poharak fenekének perforálásában nagy segítséget nyújtott a Black + Decker akkus fúró. Sikerült 10 pohár normál paprika palántát és 6 pohár csípős paprika palántát előkészíteni. Mind a két tálca felkerült a bélyegező szobába. Remélem, hogy két héten belül mind ki fognak a palánták  kelni.


A tegnapi sikeres begyújtást ma is megismételtem.

Vacsorára megettem a zöldséges csirkecomb maradékának felét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése