2020. szeptember 23., szerda

Infláció

20200923 szerda

Hajnali 4-kor ébredtem. Újra végiggondoltam a tegnapi vizsgálatot és konzultációt. Ebből  valószínűleg nem lesz jogosítvány.

Megkérdeztem Áront, hogy mit szeretne reggelizni, mert megyek le a CBA-ba. Azt mondta, hogy ő még nem éhes.

Úgy indultam el vásárolni, hogy előtte megkérdeztem Emőkét is, hogy neki mit hozzak és vittem a smaragdfának egy balon vizet. Nem mértem le, de szerintem már közel lehet a négy méterhez. 

A CBA-ban vettem egy dobozos tejet, egy hagymás cipót. 20 dkg abált szalonnát, füstölt tarját és egy csípős paprikát.

Kiváltottam a szemcseppet. Tegnap azt mondta a doktor úr, hogy ez 4000.- Ft lenne, de TB támogatással receptre csak 300.- Ft, Ehhez képest, ma az összes gyógyszerért 42.000.- Ftot fizettem, a szemcseppért 6.400.- ft-ot. Amikor a fizetéskor elmondtam ezt a 300.- Ft-ot, azt mondta a hölgy, hogy a doktor úr jól tudta, de szeptember 1.-től több mint 20 szorosára emelték az árát. 

Üdvözlöm O.V.-t, aki a 2000 %-os gyógyszerár emelkedés mellett, úgy vigyáz a nyugdíjak vásárlóértékének a megtartására, hogy azt évente 2,8 %-kal emeli.

Kényelmesen megreggeliztem és utána a 154-es busszal elindultam az Újbuda Őnkormányzat Okmányirodába. Egy kis sorbaállás után bejutottam és a sorszámom is nemsokára sorra került. Az elveszett TAJ kártya pótlásáért kellett ugyan fizetni 3000.- forintot, de az elkészítése simán és gyorsan ment.

Dél tájban megebédeltem a kis kínaiban  és a gyerekeimnek is csomagoltattam Amerikai csirkét és fűszeres omlós csirkét rizzsel, hozzá káposzta salátát.

Áron felkelt és bejelentette, hogy most elmegy, mert programja van és csak pár óra múlva jön haza.

Emőkéhez átvittem a kínai csomagot és a mélyhűtőből a lábas csirkelevest, azzal, hogy ezeket Áronnal felezzék el és elhoztam a kiürült almás hátizsákot.

Mindent összecsomagoltam és 5 óra után elindultam Dömsödre. A buszom 18:05-kor indult, így bőven volt időm még egy szelet pizzát venni.

Bőven hét óra után szálltam le a buszról. A Mizsei kis bolt még nyitva volt. Vettem egy nagy sört, egy üveg Unicumot és egy zacskó debrecenit. Már sötét volt, mire a bázisra értem.  A levegő 1000-szer jobb, mint Budapesten.

Felavattam az unikumot és vacsorára megsütöttem egyet a debreceniből meg két nagyobbacska krumplit felkarikázva, hozzá koviubi. 

Lefekvés szemcsepegtetés, alvás.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése