2014. október 21., kedd

Kacsaszárnytő

20141021

Áron szerintem időben indult el, de én ezt csak későn észleltem.

Már kora reggel éreztem, hogy a mai napnak az elvárásaim szerint megfogok felelni. A mai nap
feladata egy régi, lejárt határidejű restanciája a SOLANOVA kérdőív kitöltése és leadása volt.

Reggeli után az első dolgom volt, hogy legalább megtaláljam a kérdéses ívet, mert ha már megtalálom, akkor a nehezebb felén túl vagyok. Megtaláltam, kitöltöttem és bedobtam a Közös Képviselő postaládájába.

Délelőtt elrendeztem a régi Fuji FinePix eladását a Vaterán.

Lementem Emőke nyugger kajájáért. Amikor hazajött, úgy rendelkezett, hogy abból a kaszás levest én egyem meg ebédre.

Ebéd előtt még felhívtam Nóra nagyit, hogy nincs-e kedve velem találkozni, de ma nem érezte jól magát. Még azt is felvetettem, hogy mi lenne, ha velünk tartana a hosszú hétvégén Dömsödre. Majd még meglátja és akkor hív minket.

Gondosan megírtam Grecsó Krisztiánnak a már régóta tervezett levelemet email-en.

Szákikának elküldtem az ajándék mikro csavarhúzó szettet és írtam hozzá egy kísérő emailt.

Ebéd után már vártam a fiúkat gyerek-németre. Amikor Olivér és Bálint megérkeztek, még kértem két perc haladékot, mert még egy online sakkpartit el kellett vesztenem. A német óra jó hangulatú volt, a fiúk is élvezettel töltötték velem ezt az órát.

Közben Áron hazahozta a gyógytorna beutalóját, ami ellentmondást nem tűrő hangon közölte, hogy minden hétfőn és szerdán délután ezen a tornán a fiúnak részt kell vennie, különben így meg úgy.

Felhívtam a beutalót aláírót és elmondtam neki, hogy a történelem tudásom alapján ilyen hangú levelet utoljára 1943-ban a SAS behívó alkalmával írtak.

A gyermek német után még tartoztam az ördögnek egy úttal, mert levittem a lejárt kölcsön könyveket a Nagyszeben téri Szabó Ervin Könyvtár fiókjába, de amire én azt hittem, hogy este 6-ig vannak nyitva, de az csak 16 óráig szólt.

Már jöhettem is vissza. A buszról leszállva még maradt annyi időm a felnőtt németig, hogy a CBA-ban vegyek egy unicumot és egy újabb fél kiló kacsa szárnytőt, hogy a tegnapi odaégetést jóvátegyem.

Amikor Zita és Ákos megjöttek, még kértem 5 percecet. hogy a sütőbe tehessem a kacsát. Nosza kezdődhet a cukor karamellizálás, bele a narancs leve és egy deci fehérbor. A kacsa befeküdt a jénai tálba, só, bors és rá az öntet, meg 12 gerezd kimagozott narancs és mehet a légkeveréses 180 fokos sütőbe.

Az egy óra németezés után olyan illatok terjengtek a konyhában, hogy Zita azt mondta, óra után ők is benéznek a CBA-ba, én pedig küldjem át a recept leírását.

Maga az óra nagyon jóra sikeredett. Meglepetésemre Ákos többször is szuperül szerepelt.

Áron hármunkra terített. A vacsi vége fele Emőke hozott át valamilyen emeletes tea süteményt desszert gyanánt.

A chess.com program valamit rosszul kezelt, mert 1370-es ELO pontszámom után vesztettem egy partit, amitől csökkennie kellett volna a pontszámomnak, ehelyett az nőtt 1528-ra.

Még este átküldtem a narancsos kacsa részletes receptjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése