2014. október 30., csütörtök

korai szökés Dömsödre

A reggeli felkelés és a reggeli után elkezdtem összepakolni a cuccokat, hogy már ma (csütörtökön) le tudjunk menni Dömsödre. Nem felejtettem el bekapcsolni a dömsödi fűtést se.

Lementem a postára és megfejeltem a ma lejárt takarék csekkeket.

Áronnak külön kérése volt, hogy ne pénteken, hanem már csütörtökön induljunk.

Délelőtt telefonon egyeztettünk Nóra nagyival, hogy 10 órakor találkozunk az 59-es végállomásánál és együtt megyünk a temetőbe.

Felhoztam Emőke nyugger kajáját és vele is telefonon egyeztettem, hogy a postaládájába bedobok egy lakáskulcsot, hogy Mannát és a hordozóját be tudja tenni a lakásba.

Áronnal kicsit 10 óra után találkoztam. Vettünk és vittünk virágot a Mama, a Róza és a Misi nagyapa urnájához. Utána még a temető főbejáratánál vettünk sült gesztenyét és onnan együtt mentünk haza Gazdagrétre.

Amikor nagyi telefonált, hogy már otthon van, akkor Áron ment vissza nagyihoz, illetve a töröknél találkoztak és ott is ebédeltek.

Áron onnan 1/2 4-re ment zongoraórára Mariannhoz és engem 1/2 5-re rendelt oda a Neszmélyi útra. Oda már teljesen összekészülve és mindent (még Mannát is) bepakolva mentem.

Irány a TESCO.Visszaváltottuk a rengeteg PET palackot.

Csak tartós tejet, sajtot, sertés körmöt, kovászos uborkát, sört és pickwick gyümölcsteákat vettünk, miközben a kóstolókból, egy kis rántott csirkemellből és sült hagymakarikákból elővacsoráztunk.

Áron külön kérésére és a Bristoli TESCO Expressz emlékére vettünk egy doboz szusit.

Több oldalon is lenyúltuk a TESCO-t. Vásárlás közben megettünk egy rácsos meggyes pitét, kaptunk ajándékba egy üveg frissen csapolt sört és a Pickwick teák után egy 1000 forintos Ulpius könyvutalványt, miközben minden sajtot, kávét és egyebeket végigkóstoltunk.

Dömsödre csak hét óra után értünk. A hosszú szünet után kölcsönösen nagyon élveztük egymás társaságát. Megérkezve a bázisra először mindent kipakoltunk, majd - bár már finom hőmérséklet volt a házban, azért begyújtottam a cserépkályhába.

Áronnak dolga volt fent a számítógépen. Én odatettem a köröm pörköltöt, mert tudtam, hogy annak több óra fövésre van szüksége.

Vacsorára a lefejt kefirhez a sushit ettük pirítós kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése