2020. augusztus 23., vasárnap

A nyárnak lassan vége

 20200823 vasárnap

Már 1/2 8.kor felébredtem. A jobb vállam még mindig fáj. Bizonytalan vagyok abban, hogy ebből lesz-e még valaha egy teniszező jobb kéz, vagy arról már végérvényesen le kell mondanom.

Alábbhagyott a 30 fok feletti nyár Tudomásul kell venni, hogy hűvösebb idők jönnek és lassan már a palántázásnak sincs sok értelme.

1/2 9 után lemegyek a kertbe. Még elültetek egy palántát, de már csak megszokásból, mert az már nem biztos, hogy az idén termőre fordul, viszont az ágak feldarabolása egyre nagyobb jelentőséget kap, nem csupán a kerti rend miatt, hanem azért is, mert négy hónap múlva már szükség lehet gyújtósra is.

Feri és Nádja sétájuk közben belátogattak a kertbe. Feri meg is jegyezte, hogy a kertre már ráférne egy kis kaszálás. Amikor elmentek, még frissen élt bennem a kritika és elővettem az önjáró (engem vontatós) akkumulátoros fűkaszát és 3 -4 csíkot levágtam vele.

A házból kipateroltam az üres flakonokat és a sörös dobozokat.

Mire a reggeli elkészül, lassan már dél lesz.(sült szalonna, hagyma, tojás. mellé fokhagymás pirífós, utána tejeskávé)

A napocska néha még vígasztalóan kibújik a felhő mögül, de arra ereje már nincs, hogy a levegőt 30 fok közelébe melegítse, sőt az idokep.hu mára még esőt is jósol.

Már este 1/4 10 van, de még lemegyek és csinálok maganak egy fokhagymás vajas pirítóst és egy citromos teát.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése