2018. április 28., szombat

A tolókapu igazítása


2018.04.28 szombat

A nap már ezer ágra süt.

A piacon Emőke Eszter túróján kívül csak leves zöldséget, tejet, újjhagymát és néhány paradicsom és uborka palántát vettem. A kolbászosnál már csak néhány szelet füstölt tarját és egy darab sütni való szalonnát vettem.

A piac után az első utam a vasudvarba vezetett. Vettem egy 30 cm hosszú harmatta profilt a tolókapu pontos bevezetéséhez.

Mire visszaértem éppen jött Feri bácsi és rövid vizsgálódás után közösen megállapítottuk, hogy a tolókapu hibás érkezését az okozta, hogy a hátsó görgő a piszok miatt kiugrott a sínből. A sikeres megállapításunkra ittunk egy kupica unicumot.

A Manna kedvéért feltettem a  zöldséges csirkeaprólék levest főni. Amíg az főtt, elkészítettem magamnak a reggelit.

A kertben is sok a feladat. Az első, hogy elültessem a palántákat.
Elsőként a két paradicsom palánta került kiültetésre. Ezt követte a négy „macska pöcse” csípős paprika. Az uborka, maj holnap, de lekésőbb holnapután kerül a földbe.

Délben megettem egy adag csirkelevest. Mannának kitettem a tálkájába néhány szívet, zuzát és májat, de nem volt akkora sikere, mintg leutóbb. Utána lepihentem.
Egy óra alvás után, késő délután kiklopfoltam a két nagy szelet tarját és azokat megsózva, megborsozva a felét megsütöttem roston, a másik felét pedig kirántottam.

Teljesen elkészítettem a Solar LED terasz világítás állványát, holnap már csak fel kell szerelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése