2018. április 23., hétfő

Blogpótlás


20180423 hétfő

Reggel arra ébredtem, hogy itt is ragyogóan süt a nap, de ez mégsem az mint Dömsödön. Itt a szemben lévő óvoda bővítésének munkagép zaja ébreszt, ott pedig a madárcsicsergés.

Fél nyolckor Áron már nem volt itthon, csak a nagy rendetlenséget hagyta hátra a szobájában.

Elővettem a hűtőből egy megszáradni készülő sonkacsomagot és az új, Norcitól kapott márvány serpenyőben ráütöttem egy tojást. hozzá megittam egy nagy bögre tejeskávét.

Még az ágyban fekve igyekeztem bepótoni az elmúlt fél hónap eseményeit a blogomban. Szerencsére a nagy része már készen volt jegyzet szinten, csak itt ott kellett kiegészítenem és az utolsó néhány nap leírását befejeznem.

½ 11-kor csöngetett Katika, hogy átadja a szombaton érkezett csomagot. Nagy örömömre megérkezett a Raspberry Pi 3 Model  B. Első blikkre úgy látom, hogy ennek már Wifi fogadókészsége is van, tehát kapásból lehetne a dömsödi hálózat része. Ez nagy lépéssel viszi  előre az ottani Smart home tervezését és megépítését.

Kora délután Norcival elkezdtük a Bristoli ház vásárlásának a tőlünk ígért 40 milla hozzájárulásunk átutalását. Ebből ma még csak a 21 milla ment át, a többinek még csak előkészítettük a konverzióját.

½ 5-kor elkezdődött egy nagy zuhé, így azután nem kellett levinnem vizet az itteni smaragdfának.
Új parkolási fizetőövezeteket alakíthatnak ki szeptembertől Újbudán, ami nekünk zöldrendszámosoknak csak javítani fog a parkolási gondjainkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése