2021. október 18., hétfő

Kristálycukor vs Asztali só 18

 20211018 hétfő

Reggel 6-kor arra ébredtem, mintha a kapunál valaki hívott volna: Gábor! Meg se gyújtottam a villanyt, ha engem keres, akkor majd később is megtalál.

A reggeli hírekben Márki-Zay Pétert hirdették ki az előválasztás győztesének. Hogy ez jó-e nekünk, az csak később fog kiderülni.

Fokozatosan haladunk a tél felé. Reggel 9-kor még csak 5°C van.

https://divany.hu/bcs/2021/10/18/komposztalas-karosanyag-csokkentes-dohanyzas-pm/

Ezt ilyen részletesen nem tudtam, de mi több mint tíz éve szorgalmasan és odafigyelve komposztálunk. 

Már majdnem de. 10 óra van mire lemegyek reggelizni. Sült császárszalonna, újhagyma, lágytojás és tejeskávé. Ez utóbbi édesítéséhez leveszem a polcról a befőttes üveget, amiről úgy gondolom, hogy kristálycukor van benne és egy csipetnyit bele is kóstolok. Egy alkalommal ugyanis előfordult, hogy a tejeskávét már azelőtt sikerült elsóznom, hogy a mikróba tettem volna. Ekkora hülyeséget még a legbutább konyhatündérnek sem lenne szabad elkövetnie, hogy az asztali só és a kristálycukor egymás mellett van a polcon, egyforma befőttes üvegben, mindkettő fehér, ráadásul minden külső, megkülönböztető jelzés nélkül.  

A közeljövőben szétlesznek ültetve a polc egyik és másik végébe és fognak kapni egy-egy címkét: CUKOR, SÓ és ha a Rendszer Igazgató még tovább szeretné finomítani a Cukor vs Só projektet, akkor a kettő ne legyen ugyanolyan méretű és alakú üvegekben.

A kései reggeli után beburkolództam a takaró alá egy kis pótalvásra, amiből T.Sanyi telefonhívása ébresztett fel. Tudnék-e neki az eddigi 150 ezren felül még 250 ezer Forintot küldeni? 

Próbáltam kérdezni, hogy mire kell neki ez a 400 ezer Forint, a válasza, hogy majd elmondja. De mindegy  is, majd megnézem, kogy a képességeimből futja-e és ha igen, akkor küldöm. Nálam a tíz parancsolat egy  11.-kel egészül ki, amire még a sötét Rákosi érából emlékszem: "Az úttörő ott segít, ahol tud."

Délután 2 órára már kissé felmelegedett az idő, de még mindig csak 13°C van.

Sikerült az átutalásom T. Sanyinak, az már egy másik kérdés, hogyan fogok kijönni a maradékból a novemberi nyugdíjig. Gyorsan meg is néztem, hogy mennyi  a kézpénzem és hogy mikor jön a novemberi nyugdíj. November 11. Addig még van 3 és fél hét. Bár az összege szebb lesz, mint az eddig volt, de addig még valahogyan ki kell bírni. Most egy picit nagyobb szerepe lesz a credit kártyának, mint a betéti kártyának.

Este sikerült megtalálnom a főtt sertésköröm hűtőben rejtőzködő maradékát. Az lett a vacsorám alapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése