2021. október 16., szombat

Sertésköröm 16

 20211016 szombat

Reggel időben ébredtem, mert tudtam, hogy Béni 9 őrakor jön értem, hogy bevigyen vásárolni. Minden klappolt. Először CBA utána Burján Hentesüzlet. Ennyi cuccal Béni nélkül meg sem tudtam volna oldani.

Amikor hazaértünk, mindent gondosan berámoltam a hűtőbe és odatettem főni a feldarabolt sertéskörmöt. Később még beledobtam néhány szem meghámozott, feldarabolt krumplit, hadd főjenek együtt. 

Mielőtt felmentem lepihenni, gondosan kikapcsoltam a platnit, hogy ha netán elalszom, nehogy a tűzoltók ébresszenek, mert ég a ház.

Béni látott a szomszéd kertünkben (125) néhány szép piros almát és kérdezte, hogy szedhet-e belőle. Sajnos a lakat kulcsát nem sikerült megtalálnom. Szerintem Rita nem hozta vissza, amikor magának körtét szedett kompótnak, ezért Béni hozott egy kétágú létrát és azon mászott át. Nem csak magának, hanem nekünk is szedett egy kis vödörrel.

Amíg a köröm főtt a tűzön, megettem a maradék disznósajtot kenyérrel, hozzá friss sör. Az egyik üveg sört felvittem magamhoz és kitettem az ablakpárkányra, amikor felmentem pihenni.

Egészen este 1/2 8-ig aludtam. Ébredéskor ittam a palackból egy pohárnyit, majd befejeztem a ma történtek írását.

Eljött a vacsora ideje. Kimertem a már készre főtt körmöt és kicsit megsózva, megborsozva elkezdtem enni. Nagyon finom lett. A maradékot ki kellett csontoznom ahhoz, hogy beférjen a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése