2021. október 11., hétfő

Pacher nagymama 11

 20211011 héfő

Még alig múlt éjfél, már a tegnapi blogot is közzétettem, 3/4 1 van és még nem tudok elaludni. Amikor végre sikerült, onnan 10 órát egyfolytában aludtam. Ébredés 11-kor.

A reggeli kimaradt, az első étkezés az ebéd. A rakottkrumpli második felvonásához megettem a maradék görög salátát, utána sör és folytattam a pihenést.

Este elővettem a Miskolci emlékeimet. Dózsa György út (talán) 33. Gondolatban a Pacher Nagymama történetei jutottak az eszembe. Egy alkalommal egy kanál disznózsír sercegett a serpenyőben. Beledobott egy apróra vágott vöröshagymát és egy nagy szelet kenyeret, majd azt mondta: "Gabika, ma születésnapod van, ezért ünnepi vacsorát készítek neked." Úgy is ettem a hagymás sült zsíros kenyeret, mint egy ünnepi lakomát. Utána az ünnephez méltó nagy ivászat következett. A sima csapvízhez öntött egy korty ecetet, majd belekerült egy kanálnyi porcukor és a végén szódabikarbóna, amitől az egész pezsegni és habozni kezdett, én pedig úsztam a boldogságban, hogy a szülinapomat pezsgős vacsorával ünnepeljük.

Most, hogy ezt leírtam, meg is néztem, hogy van-e itthon ecet és szódabikarbóna, Szerencsémre mindkettő volt, így készíthettem egy nosztalgia pezsgőt a Pacher nagymama emlékére. Ha nem lett volna, akkor be kellett volna érnem, holmi szar Törley pezsgővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése