2021. október 25., hétfő

Megyünk a tél felé 25

 20211025 Hétfő

Az éjszaka mért mínuszok teljesen indokoltá tették, hogy tegnap emeltem 2 fokot a thermosztáton. A tél megállíthatatlanul közeleg..

Reggel 8-kor ébredtem.  A kinti hőmérséklet még most is csak 0°C, pedig már süt a nap. Lemegyek reggelizni. Sült kolbász, újhagyma, lágytojás és tejeskávé.

Elővettem a mélyhűtőből azt a csomagot, amit a CBA eladója csirkecombként a kezembenyomott én pedig gyanútlanul átvettem, kifizettem, elhoztam és betettem a mélyhűtőbe.

Most, hogy elővettem, hogy felengedjen, szembesültem vele, hogy az nem csirkecomb, hanem tarja. A szakács abból főz, ami van.

Közben írtam a "Leonardo" anyagot és  amikor felengedett a tarja, felszeleteltem, kicsit bevagdostam, megsóztam és bekenegetve mustárral visszatettem a hűtőbe és majd du. 5-6 óra fele bepanírozom és megsütöm. Hozzá krumplit tervezek köretnek.

Már majdnem este 8 óra lett, mire tálalni tudtam a rántott tarját sült krumplival és  kovi ubival. Nagyon finom lett. Sajnos a sör elfogyott (vagy sokat ittam, vagy keveset vettem.), így maradt a szódavíz.

Villanyoltásig még egy kis Spanyol Duolingó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése