2011. november 25., péntek

Áron 10. szülinapi bulija

Reggel nagy balhé alakult ki. A kérdésemre: "Áron az uiskolatáskád rendben be van pakolva?" Határozott "igen" vásasza ellenére azt javasoltam, hogy közösen nézzük meg mégegyszer. Az eredmény elképesztő volt. Összegyűrt fűzetek, Fedél és hátlap nélküli tankönyvek közepette sehol nem találta a tolltartóját. Nagyon haragudtam és összecsomagoltam a fiút és bevittem autóval. Úgy adtam le Áginéninek, hogy rögtön felszólította Áront, kezdje el keresni a tolltartóját. Keresse az osztályban és a napközi teremben. Mindeztt nem tudtam megvárni és csak annyiban maradtam Áronnal, hogy legkésőbb félötre érjen haza.
Elindultam az Auchanba. Megvettem a mától akciós 32"-os LCD TV-t Furcsa módon nem fogadták el a hitelkérelmemet, mondván "nincs vezetékes telefonom". Ez számomra teljesen érthetetlen, amikor tudom, hogy a technika fejlődése arra halad, hogy már mobiltelefon se legyen, csupán egy Bluetooth füles és akkor még feltételként ragaszkodnak a vezetékes telefonhoz. Nem mérgelődtem, hanem mélyebben belenyúlta a zsebembe és kifizettem kp.
Koncentráltam a délutáni születésnapi bulira és megpróbáltam mindent megvásárolni, ami még hiányozhat este. Felhívtam Nóra nagyit, hogy neki tudok-e még segíteni a bevásárlásban, de csak üzenetrögzítővel sikerült beszélnem.
Katika már javában takarított, amikor hazaértem, így nem volt más dolgom, mint hogy elkezdjem a szendvicsek készítését. Pistabácsit megkértem, hogy segítsen levinni a régi TV-t az autóba. Az újat már egyedül is fel tudtam volna hozni, mert az nics 10 kg.
Semmi perc alatt összeszereltem a TV-t és mire Katika végzett a takarítással, addigra már csak a tálalás volt hátra. Amikor kifogytam a tálakból Ilitől kértem egyet. Még megpróbáltam magam az ünnephez méltó öltözetbe tenni és vártam a 20-30 főre tervezett ünneplő sereget.
Áron és Kamel egyszerre érkeztek a suliból. Nem sokkal később elkezdtek csordogálni a vendégek is. Megjött Nóra nagyi és nagy dobozban hozta Áronnak a Lego kalózhajó ajándékot. Norciék almatortával érkeztek és a fiúk azonnal játszani kezdtek.A szendvicsekről kiderült, mindenki a szardiniásat preferálja. Megjöttek Iliék és olyan DVD-t hoztak ajándékba, ami passzolt a kalóz vitorláshajóhoz. Zsolt csak Zsófival jött, Mercit és Mártont otthonhagyták. Amikor nagyjából összeállt az ünneplősereg, akkor elkezdődött a ceremónia. Áron elfújta a diótorta gyertyáit és ömlöttek az ajándékok. Áron szinte mindegyiknél felvisított, de a legjobban a lego vitorlás kalózhajónak örült.
A felnőttek eszegettek, iszogattak és csevegtek, a gyerekek pedig klikkekben játszottak, egészen addig, amíg  Ádám be nem indította a SET nevű kártyajátékot.
Nóra nagyi csak követte az eseményeket és közben ismét konstatáltam, hogy miként romlik az emlékező tehetsége. A dió torta például már 4-5 éve Áron születésnapjának a fénypontja, de ő erre nem emlékezett, hogy ilyet evett volna.
A felnőttek a konyhában trécseltek és eszegettek, míg a gyerekek a szobákban játszottak és csak akkor jöttek ki, amikor megéheztek, megszomjaztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése