2011. november 21., hétfő

Fogadóóra

Éjjel felébredtem, mert Áron köhögött és egy darabig nem is tudtam elaludni, mert azon gondolkoztam, hogy megfázott-e vagy csak az az oka, hogy visszatértünk a szmogos Budapestre. Reggel viszont még mélyen aludtam, amikor Áron már búcsúzott és csak annyit tudtam knyögni, hogy a gyufaskatulyákat és a vattát se felejtse el bevinni a suliba. Rövid reggeli után elindultam a bányába.
Elindulás után az első dolgom az volt, hogy bedobjam a postaládába az elkészült meghívókat. Utána felvettem a huzika mintának leadott kulcsait, amihez még a nagykerben sem tudtak nyerskulcsokat adni.
A bányában csak rövid ideig tudtam érdemi munkával foglalkozni, de ez még a vezérigazgatót sem zavarta, csak ebéd közben üdvözölt és már ment is tovább.

Belátogattam a Decathlonba, ahol szomorúan tapasztaltam, hogy a tél előtti használt síléc vásár lezárult, se venni, se eladni nem lehet már semmit. Azért egy közepes gördeszka megtetszett és gyorsan, mielőtt még meggondolnám meg is vettem Áronak. Utána a TESCO-ba mentem, mert néhány dolgot időközben feljegyeztem, ami a pénteki bulihoz, még hiányozhat.

Háromkor volt egy találkozóm Szilvia egyik vevőjével, aki azt szerette volna megtudni, hogy milyen áron tudnám felszabadítani a Szilvia egyik ingatlanját a végrehajtási kérelmem alól. Erre csak akkor tudok válaszolni, -mondtam -, ha beszélek a aVégrehajtó Iroda szakembereivel, de arról biztosítottam, hogy ha közvetlen érdekeimmel nem ellenkezik, akkor számíthat a jóindulatú együttműködésemre.
Hazajövet csak rövid időm maradt arra, hogy megdagasszam a holnapra terbezett pizza tésztát és Ilinek felvigyek egy nagy tál dömsödi almát, a szülinapi meghívókkal ergyütt.
Ötre már kellett mennem az Áginéni fogadóórájára. Ott egy csomó rossz hírrel és Áginéni jóinduatával kellett szembesülnöm. Az egyik letolást azért kaptam, mert sorozatosan nemírom alá a Tájékoztató füzetet. Ági néni nagyon csodálkozott azon, hogy amikor én kérem Árontól a Tájékoztatót, akkor Áron mindig azt mondja, hogy Ági néni beszedte.Találkoztam mind a két Krisztával, akik szintén be voltak rendelve a fogadóórára.
Végül fél hétkor tudtam Emővel elkezdeni az angolozást. Emő a belső énjéből fakadóan jobban szereti, ha ez nem olyan szigorúan és vorschriftosan történik. Jobban mondva, neki tetszett, hogy ő is, meg én is kicsit készületlenebbül  foglalkoztunk egymással.
Áron nem sokkal félnyolc után jött le Ilitől, azzal, hogy mérjem meg a hőemelkedését, mert ő az Ilinél is fázott. 37,4-et mérve annyit tudtam mondani, hogy fogmosás után feküdjön le. Rátettem egy kicsit a fűtésre , jól betakartam és majd reggelre meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése