2011. november 14., hétfő

Ha a migrálás olyan könnyű lenne

Nem megy minden simán. Áron felkelt és engem még kedvesen betakart, miközben csak annyit mondott: Aludjál Apuci. Kicsit még szundiztam és mire én is felkeltem Áron már reggelizett és indulni készült. Mint este, most is megkérdeztem, leellenőrizted az órarend szerint a táskádat? Igen, mondta. Mire elindult a suliba, már én is készítettem a reggelimet. Falatozás és öltözködés után benéztem a szobájába. Rögtön megértettem, hogy miért kezdte az esti lefekvést a saját szobájába és reggel miért nyugtatott kedvesen, hogy én csak aludjak tovább. Hát bent volt a notebookom. Valószínű, hogy este is és reggel is egy kicsit felkapaszkodott a netre. Az íróasztalán beleturkáltam a rendetlenségbe és az órarendben szereplő német füzetét is megtaláltam.

Induláskor magamhoz vettem a füzetet és az első állomásom az iskola volt. Bekopogtam és elnézést kérve nyitottam be az osztályba. Magyarázatként csak annyit mondtam Ági néninek, hogy este is meg reggel is megkérdeztem Áront, hogy mindent bepakolt-e.

A bányában lemértem a huzika ablakméretét (56 x 59 cm), azután felhívtam a Karavándort. Megígérték, hogy szerdán vissza fog hívni az illetéses Úr.
Délután még megvettem a triplánozáshoz az anyagot meg egy aluminium radiátort 19.000.-ért, szerintem nagyon jó áron.

Siettem haza, A kis kínaiban bekaptam egy édes-savanyú levest és ott találkozam B. Marival. Gyorsan elmondtuk egymásnak a legutóbbi találkozás alatti néhány évet és már mentem is haza, mert készülődtem az Emő angol órájára.

Kicsit késett, kicsit exkuzálta magát, hogy mit miért nem tanult meg és hogy miért nincs teljesen készen a házi feladata. Közben hazajött Áron, akit felengedtem Ilihez, hogy ne zavarja az órát. Az óra amúgy jó volt, de legközelebb előveszem a sodrófát.

Amikor végeztünk, felmentem én is Ilihez és bekaptunk egy felest, meg egy-két pohár bort. Áron csak akkor vallotta be, hogy még nincs készen minden házi feladata, amikor lejöttünk. Persze azért nincsen kész - kezdett a hosszú mesébe -, mert a tanítónéniknek tanári értekezletük kezdődött. Fél kilenc is elmúlt, mire elkészült az összes házival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése