2011. november 18., péntek

szmog riadó Budapesten

Áron reggel komolyra vette a figurát. Azt mondtam, hogy nincs tovább haladék. Ha reggel nem rak rendet a szobájában, akkor délután addignem indulunk Dömsödre, amíg rend nincs. Végül már nekem kellett félbeszakítanom a rendcsinálást, nehogy elkéssen az iskolából.

Ahogy elindult elindítottam a nagymosást és megreggeliztem. Megpróbáltam a mobilon keresztül bakapcsolni a dömsödi fűtést, de valamiért állandóan megszakadt a vonal. Már-már nekikeseredtem, amikor végre sikerült. Béla szerint ez azért fordulhat elő, mert ott nem túl jó a T-Mobil térereje. Az is igaz, hogy a az elérhető térerőnek nem tesz jót a köd, márpedig a téli reggeleken elég jellemző, hogy köd van. Azon gondolkozom, hogy kellene oda egy mobilantennát telepíteni.

Megérkezett a huzika ablakára az árajánlat, így átutalhattam 10 pénzt előlegként. Délelőtt felhívtam a nagyit, hogy ha van kedve lejönni velünk Dömsödre, akkor úgy készüljön, hogy három körül indulunk. Béla már előre boritékolta, hogy akkor sem fog velünk lejönni, ha Budapesten kétszer akkora szmog lesz, mint amekkora most van.

Három órára ígérte Áron, hogy hazaér ezért negyed négy után elindultam érte az iskolába. Ott azt mondták, hogy már elindult haza. Végül Ilitől kellet lehívnom, hogy induljunk, mert félötre időpontunk van a Gumipont.hu- nál a téli kerekek cseréje miatt.

Késve érkeztünk a gumis bácsihoz és már új kuncsaftot (helyesen Kundschaft) vett kezelésbe. Amíg várakoztunk, Áron próbálta elsajátítani a szakmát és meg is beszélte a főnökkel, hogy szombatonként eljön gumit szerelni. A gumis bácsi feltette a szerzeményeimet a centírozóra és meg volt elégedve a minőséggel. Hat óra előtt már Dömsödön voltunk, de kenyeret csak a második üzletben kaptunk.
A reggeli fűtésbekapcsolás sikeresnek bizonyult, mert fincsi meleg fogadott minket.
Kivételesen nem reggelire, hanem vacsorára készítettem bundáskenyeret és sültkolbászt, amihez langyos tejet, illetve Activia kefírt fogyasztottunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése