2011. november 30., szerda

elefántláb

Hatkor csörgött Áron által beállított ébresztő, amitől én fel is ébredtem és nem tudtam tovább aludni, de ő elzárta az ébresztőt és nyugodtan aludt tovább. 3/4 7-kor azután szóltam, hogy keljen fel és fejezze be a báránykákat.
Reggel megdöbbenve tapasztaltam, hogy a jobb könyökömön egy fél zsemle nagyságú daganat keletkezett.  Emlékeim szerint létezik egy elefántláb nevű betegség. Elhatároztam, hogy ezt meg fogom mutatni egy orvosnak.
Áron nagyon elhúzta az időt a báránykák készítésének a befejezésével. Már-már úgy nézett ki, hogy el fog késni, amikor én is gyorsan felöltöztem és felajánlottam, hogy beviszem autóval. Már lent voltam az autónál, amikor megérkezett télikabát nélkül, de ekkor már csak 3 parc volt 8-ig és én mondtam, hogy most már ne menjen vissza, mert akkor tuti, hogy elkésünk, ugorjon be az autóba és majd én leviszem a télikabátját később a suliba. Pontban nyolckor szállt ki a suli előtt az autóból és rohant be, amit Ági néni később úgy érzékelt, hogy nyolc percet késett. Még az autóban odaadtam neki a 190.- forintot, hogy délelőtt vegye meg a szemben lévő papírüzletben a kék kartont.

Az ajánlott levél, amit a postán kellett átvennem nem kecsegtetett jó hírrel. Amiért két hete, vasárnap este az M0-ásról nem a Budapest felé tartó lehajtón jöttem le, hanem a Győr felé vezetőn, hoába fordultam meg az első leágazásnál, autópálya matrica híjján megbüntettek 13.750.- forint pótdíjra és a levélben meg is fenyegettek, hogy amennyiben 15 napon belül nem fizetem be, úgy ennek mértéke 68.750.- forintra fog emelkedni. Csupa öröm az élet.

Már éppen elindultam Áron télikabátjával a suliba, amikor ÍÁgi néni felhívott, hogy hogyan engedhettem el a fiút egy szál pulloverben az iskolába és miért jött a fiú karton nélkül és miért késett 8 percet. Szerencsére mondhattam, hogy egy perc múlva ott vagyok a télikabáttal, amiért azért nem szaladt vissza, hogy reggel ne késsünk el.

Délelőtt Laci elhívott a Rudas gőzbe. Minden medence váltás előtt megkérdeztem, hogy az én elefántláb könyökömmel nekem szabad-e olyan jéghideg vagy olyan forró vízbe mennem. Utána Laci meghívott ebédelni a FOR SALE-be. Tamás vitt minket oda autóval, Két adag Jókai bablevest és egy adag tatár beefsteak-et ettünk hárman és nagyon jól laktunk vele.

Áron úgy érkezett haza, hogy megméri a lázát, mert izzad és közben fázik. Amíg mi angoloztunk, addig Áron készített citromos mézes teát. Befejeztem Emővel az angolozást sé a fiúnak azonnal adtam vacsorát és ágyba dugtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése