2011. november 29., kedd

24 bárányka

Még ágyban voltam, amikor még egyszer köszöntöttem az éppen ma tíz éves fiamat. Áron időben indult el, de én csak 10-kor kezdtem el reggelizni. Közben rendbehoztam a TV programozását, legalább is ami a programok szerkesztését illeti. Meg kellett állapítsam, hogy nagyon sokat tud a TV. Milyen kár, hogy alig van benne mit nézni.

Egy órával később már Ellinél landoltam. Belenéztem az új számítógépébe és két problémát megoldva szálltam ki a géből. Elli rendbetett és már indulhattam is a TESCO-ba.

Mindent megvettem volna, ha a kütyümben megtalálom, hogy miket írtam fel, el ne felejtsem megvenni. Kicsit késve érkeztem haza ahhoz, hogy a pizza tészta még a kelesztő tálban volt és csak háromig érek rá, mert akkor jön Bence, hogy matekozzunk. Bencében, mintha megmozdult volna valami, de még most is sok területen bizonytalan. Az egyik iskolai fekladat megoldásában lebukott, hogy azt lemásolta valakiről, mert a közbülső hibás sorok ellenére a végeredmény jó lett.

Négyre már megérkeztek a terroristák, hogy németezzünk és lássuk a pizzát. Az első dolguk az volt, hgy csapatostúl lementek az egyik osztálytársukat, Olivért megkeresni, ez nekem jól jött mert be tudtam fejezni a pizza feldíszítését, viszont a foglalkozás kezdése majdnem egy fél órát csúszott.

A figlakozáson sokat kellett az öt fiút - főleg Áront - fegyelmezni, de a pizza nagy sikert aratott. Este csak véletlenül tudtam meg, hogy holnapra Áronnak el kellene készítenie 24 báránykát, mihez a múlt hét végén megvettük a gyufaskatulyákat és a vattát. 16-tal még este sikerült elkészülnie, de mondta, hogy nyolckor már le kell feküdnie, majd reggel  felkel korábban és akkor folytatja. Azt is csak most tudtam meg, hogy holnapra mindenkinek be kell vinnie egy lap kék kartonpapírt.

Egymással konfliktusba kerültünk. Én azt kértem, hogy próbáljon jobban megfelelkni az iskolai elvárásoknak, ő pedig azt kérdezte, hogy ő miért nem járhat egy olyan iskolába, ahol nem ilyen szigorúak és csak arra kell figyelnie, hogy amit tanulnak, abból okosodjon. Megígéetem, hogy majd körülnézek, hogy milyen lehetőségei vannak a továbbiakra nézve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése