2011. november 16., szerda

Alufelni

Előbb Áron indult el, majd a reggeli után én is. Jól feltankoltam az UniCreditnél, hátha tetszeni fog az a négy alufelni a téli gumikkal.
Fél tízre érkeztem a gumishoz. Rögtön előhozta a felniket és csak az egyiken láttam egy kis járda sérülést. A gumik, ha nem is 90, de legalább 80 %-osak voltak és a helyszini lecserélést nem vállalták, mert tele voltak melóval. Ezért azután mindegyiket beletették egy nagy fekete műanyag zsákba, kettőt a csomagtartóba, kettőt pedig a hátsó ülésre pakoltak.
A gumivásárlás után a Gömbvillámot látogattam meg. Mit lehetne tenni a következő autólopást megelőzendő. Nem tudtak hirtelen kitalálni valamit, ami 100%-os és nem kerül egy fél vagyonba.

Ebédre megsütöttem egy darab tengeri halat és hozzá hagymás almát készítettem körítésnek.

Nagyi fél ötre érkezett, de Áron csak egy kicsivel később tért haza. Sajnos megint volt egy szomorú bejegyzése az üzenőfüzetbe és a leckefüzetét meg se találta. Nagyit közben mkegkínáltam az újdonsült hagymás almával. Nagyon ízlett neki.
Megbeszéltük, hogy csak akkor mehet a nagyihoz, ha minden leckéje készen van és a szobájában rendet csinált. Hát ilyen csak az elméletben van. Én erősködtem és egy darabig ragaszkodtam a feltételekhez. Egyik oldalról a nagyi presszionált, "ha még sok dolgotok van, akkor el is halaszthatjuk, hogy Áron nálam aludjon", másik oldalon Áron kezdett pityergésbe. Végül feladtam, menjen, majd holnap suli után rendet rak.
Emő lejött, hogy tegyem a gépére a CD-n lévő mp3-as angol hanganyagokat.
Késő este még elkészítettem a bánya2-vel való elszámolásom egyik részét és el is küldtem K. Péternek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése