2016. június 12., vasárnap

Az ünneplő gátyó


Egy jó nagy zuhé után borongós reggelre ébredtünk. 

A többiek még alszanak, én pedig egy kis duolingóval, blog írással és egy nagyon nehezen megnyert online sakk partival lustálkodtam kilencig. 

A reggelinél egy kicsit változtattam a hagyományokon. Elmaradt a sült szalonnán tojás és a bundás kenyér és helyette a sült borda zsírjával készült zsíros kenyér lett újhagymával, paradicsommal, paprikával, lágytojások, kakaók és tejeskávé. 

Áront átvittem Leventéhez. El is indultak a Gyermeknapi rendezvényre, de az az esetleges eső miatt elmaradt. Judit azt ígérte, hogy kora délután átjönnek, de felhívtam a figyelmét, hogy akkor négy óra előtt jöjjenek, mert nekünk ma legkésőbb 4-kor el kell indulnunk Budapestre. 

Itthon nekiálltam az Aprilia robogó jobb első irányjelzőjénél a törött burkolóelem kiszobrászkodásának. 

Ebédre megsütöttem egy nagy adag Chicken Nuggets-et és azt a kúp alatt többféle savanyúval ettük a kúp alatt. 

Végül Judit és Levente négyig nem jöttek. Arra kértem Tibort, ha jönnek, énekelje el nekik a „Nem győztelek kis angyalom várni, várni ….” dalt.  

Bár az ebédnél külön kértem Áront, hogy a fekete ünneplő gátyójára legyen gondja, nehogy véletlenül itt felejtsük. Kiskunlacháza előtt rá is kérdeztem, hogy nem felejtette el? De igen. Vissza kellett fordulnunk. 

Az angol órára 10 perccel korábban értünk, de az óra elmaradt. 

Késő este Áron még megpróbált az ágyban a notebookkal játszani, de nagyon határozottan kikapcsoltattam vele. Persze, miközben Áronnal szemben szigorú voltam, magam bekapcsoltam a TV-t, hogy megnézzem a Football Európa bajnokság két mai mérkőzését.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése