2016. június 11., szombat

Judit smaragdfa palántái


Reggel ¼ 10-kor ébredtünk, de Áron szeretett volna még egy kicsit lustálkodni, ezért csak Tibor jött velem a piacra. 

Vettünk angol szalonnát és sütni való szalonnát, újkrumplit, paradicsomot, újhagymát, vöröshagymát, kávét és sajnos retket is, de az már nagyon fás volt. 

Beugrottunk a csavaros boltba is egy csavarért a szakadó bowden szereléséhez. 

Nagy terülj-terülj asztalka készült. A reggelihez már megterítettünk a kúp alatt és már minden gőzölgött, de Áront még nem lehetett lecsalni a számítógép mellől. 

Reggeli után elkezdtem írni a mai blogot, Tibor pedig azt a mérnöki feladatot kapta, hogy vizsgálja meg a problémát és tegyen műszaki javaslatot, hogyan szereljük fel a szakadó bowden-t a huzika vonószerkezetére. Végül együtt szereltük fel.
 
Kora délután elmentünk Áronnal Miskolczi Marikához és vittük Áron fekete hosszúnadrágját, hogy mit tudna vele csinálni, mert Áron kinőtte és csütörtökön lesz a ballagási ünnepsége. Marika nem volt otthon, ezért csak a kilincsére lógatva ott hagytuk a nadrágot. 

Visszafele megálltam Juditnál és Áront arra kértem, sétáljon haza és hozza át Tiborral a nagy létrát Bénitől, hogy le tudjuk szedni a frissen érett cseresznyét. 

Juditnál egy kávé mellett elbeszélgettünk és én teljesen el voltam ájulva attól, hogy Juditnál hova fejlődtek a magról nevelt smaragdfa palánták. 

Judittól kaptunk egy, a Levente által kinőtt fekete hosszúnadrágot Áronnak a ballagásra. 

Otthon azután elkezdtük elkészíteni a paprikás krumplit, ami nagyon finom lett. 
 
Engem megnyugtatott a nagy zuhé, mert legalább nem kellett locsolni. 

Mire én is hazaértem, már javában készült a paprikás krumpli. Nekem már csak rá kellett borítanom a megdinsztelt hagymára a felkockázott újkrumplit és rákarikáznom a lecsókolbászt és hadd menjen. 

Áron felpróbálta a frissen kapott hosszúnadrágot és pont jó volt rá.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése