2016. június 25., szombat

Levente névnapi bulija

A reggeli felkelés egy kicsit megint elhúzódott.

Először a piacra mentem. Odaadtam Esztikének a két smaragdfa palántát. Vettem egy üveg selyemfű mézet, újhagymát és sonkát. 

Itthon megsütöttem reggelire a baconba tekert virsliket. A káposztasalátát feljavítottam néhány apróra vágott menta levéllel. 

Újult erővel próbáltunk javítani a kísérletileg felállított sátor helyzetén, de egy merevítő rúdnak még meg kell ragasztani az egyik csatlakozóján. 

Ma meleg rekord van. A napszúrás elől bemenekülök a Dunába. Áront és Tibort nem tudom rávenni egy kis úszásra. 

Egy órára voltunk hivatalosak a Levente névnapi bulijára. Judit nagy traktával fogadott. Először egy finom húsleves, olyan aranylóan, ahogyan nekem sosem sikerül. Utána sokféle szárnyas, krumplival, rizzsel, francia salátával és kompóttal. Többféle desszert, kávé. Unicum, pálinka, vörösbor és heves politikai viták, miközben Áron, Levente és barátja már a másik szobában játszanak. 

Én már készültem elbúcsúzni, amikor még Áronék pingpongoztak. Kértem, hogy 7- ½ 8 körül ő is jöjjön haza.

T. Judit egy csomó kaját csomagolt Tibornak és átadott egy olyan állás lehetőséget, amire Tibor mindig vágyott. 

Eljövet G. Judit pedig még küldött egy újabb adag ruhát Tibornak. Tibort olyan összkomfort és kényeztetés veszi körül, hogy kicsi annak a valószínűsége, hogy ő mindent megtegyen azért, hogy a saját lábára álljon. 

A rengeteg finomságot Tibor közömbösen fogadta, a szebbnél szebb ingeken pedig fanyalgott, hogy ez neki nagy és hiába mondtam, hogy részben bele fog erősödni, másrészt M. Marika már korábban felajánlotta neki, hogy ha az ingek nagyok, akkor ő azt neki ingyen átalakítja. 

Amikor később megjött, még hozta a barátait és a kertben folytatták a játékokat (frizbi, foci, birkózás) és csak sötétedéskor váltak el egymástól. 

A nagy melegre való tekintettel a növények kaptak egy másfél órás locsolást.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése