2016. június 24., péntek

Levente névnapi meghívója


Nagyon sokáig lustálkodtunk. Először kimentem a kertbe, hogy megnézzem, feléledtek-e a két napja Gulyáséktól áttelepített tegnap még gyengélkedő spenót és paradicsom palánták. Még csak reménykedni lehet a megerősödésükben. Minden esetre mindegyik kapott egy ballon többlet vizet a tövéhez. 

Reggelire megsütöttem egy kis véres hurkát és azt ettük a megmaradt kenyérrel, paradicsommal. 

Mire dél körül végeztünk a reggelivel, olyan nagy lett a hőség, hogy fent a jó hőszigetelés ellenére be kellett kapcsolni a klímát. 

A nagy melegben még a Duolingó is lassabban megy. 

Délben feltettem a csirkepörköltöt főni és a három házi csirkecombot megfűszereztem és betettem a grillezőbe. Ahogy bekapcsoltam a grillezőt, leoldott a fi relé. Néhány további kísérletezés után feladtam és a csirkecombokat egy tepsiben betettem a sütőbe. 

Amíg a kaja készült, úsztam egy nagyot a Dunában. Ma már majdnem 30 fokos volt a víz. 

Elszaladtam a Dobos ABC-be. Tibor feladta a rendelést, ha vásárolni megyek, hozzak ásványvizet, paradicsomot, kenyeret, mert ezek elfogytak. 

Közben átjött Levente és meghívott minket holnap 1 órára a névnapi buli ebédjére. 

A későre tolódott ebédre Leventének is terítettünk. 

Amikor Levente elbúcsúzott, kértük, hogy vigye magával a Pongónak összekészített csontokat és a neki sütött cseresznyés pite maradékát. ( A 16 szeletes cseresznyéspite tepsiből, már csak 4 szelet volt elérhető, a többit Áron és Tibor elfogyasztották, annak ellenére, hogy kértem, ahhoz ne nyúljanak.) 

A mai hőségriadó miatt nagy (másfél órás) locsolást rendeztem.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése