2016. június 21., kedd

Hússütő kő


 

 

Nem sokkal hét óra után keltem, mert 8-ra ígérte Feri bácsi, hogy átjön, megtervezzük a sütőkőnek a szögvas keretét és elmegyünk a vasudvarba megvenni a leszabott anyagot. 

Áron és Tibor még ágyban voltak. Tibor kiadta az ukázt, hogy hozzak kenyeret, tejet, paradicsomot és citromlevet, mert ezek elfogytak. 

A vasudvar és az élelmiszer bolt után a Feri bácsihoz vittük a követ és a vasakat, majd hozzáláttam a reggeli készítéséhez.  A terülj-terülj asztalkára már felkelt Tibor is és Áron is. Áron közölte, hogy ő már többször mondta, hogy nem szereti a kakaót. Erre olyan pipa lettem, hogy azt találtam mondani: „Akkor öntsd ki a WC-be.” 

Ferike délre meghegesztette a sütőkőnek a keretét és már alá is gyújtottunk. Sajnos ez a fajta gránit nem bírta a gyűrődést és melegedés közben kicsit elrepedt, de ez nem zavart engem abban, hogy megsüssem rajta a mélyhűtőből elővett oldalast. Ugyancsak a mélyhűtőből elővettünk egy nyugger krumplifőzeléket és azt megmelegítettük hozzá. Tálalásnál tettünk mellé hordós káposztával töltött kovászos uborkát és hárman jóízűen megettük. Ferinek nagyon tetszett a BBQ Fan.

Az ebéd mind a hármunknak ízlett. 

Később G. Lacival kimentem a telkükre. Kaptunk tőlük néhány spenót tövet és nagy fejlett lucullus paradicsom töveket, egy érett tököt és sok-sok harangvirágot. 

Itthon Tiborral, a harangvirág kivételével mindet a földbe telepítettük és megkaróztuk. Még rendeztem egy nagy locsolást, de addigra már olyan sötét lett, hogy nem biztos, hogy minden növény kapott a vízből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése