2016. június 22., szerda

Tejfölös kapros tökfőzelék


Reggel az első dolgom az volt, hogy megnézzem, hogyan vészelték át az új helyre ültetést a konyhakerti növények. A spenót jól bírta az áttelepítést, de a paradicsom, úgy tűnik, nem. Azért még reménykedem, hogy fel fognak éledni. 

Tibor készített reggelire bundás kenyereket, mellé paradicsomot, újhagymát, de Áron nagyon kritizálta. 

Elindultam vásárolni. Vettem csirkecombokat, fasírtnak való darált húst, egy doboz tojást, citromlevet és tömítés karikát a locsoló tömlőhöz. 

Bementem a Szépséghibás boltba és bejelentettem, hogy a hűtőgép elromlott. Kérdezték, hogy garanciális-e a hűtő, én meg pofátlanul rávágtam, hogy az. Azt ígérték, hogy holnap kijönnek. 

Meglátogattam M. Marikát, aki kicserélte Emőke sátrán mind a két zipzárt. Az egyetlen kellemetlenség az volt a dologban, hogy ezért nem fogadott el egy fillért sem. 

Átmentem Gabikáékhoz a jó hírrel, hogy a Banggood már fel is adta a nekik rendelt BBQ Fan-t. Ferike mutatott egy összetört edényfedő hőmérőt, amit szerinte már nem lehet megragasztani. Már csak hiúságból is elhoztam, mert én biztos, hogy össze tudom ragasztani. 

Itthon először átvittem Béninek egy smaragdfa palántát, majd elkezdtem készíteni az ebédet. A tököt Tiborral gyalultattam le, de a főzését, a fűszerezését valamint a fasírt hús bekeverését már magam végeztem. 

A tejfölös kapros tökfőzelék és a sült fasírt első osztályú lett. 

Ebéd után profi módon megragasztottam a Ferinek a fedő hőmérőjét és bár a műtét sikerült, de a beteg meghalt, mert a bimetallos hőmérőt rossz pozícióban ragasztottam be és így hamis értéket mutat.  

A délutáni pihenő alatt blogot írtam és egy kicsit Duolingóztam. 

Áront megkértem, hogy próbálja meg felállítani Emőke sátrát. Hamar feladta. Amikor magam is megpróbáltam felállítani, nekem se ment egyszerre, de azért jóval előbbre jutottam.

Úgy döntöttem, hogy kimegyek a Dunára egy órát úszni. ebben se Áron, se Tibor nem volt partner. Először sehol nem találtam a kislétrát és már ilyen alumínium tolvajokra kezdtem gyanakodni, mire kiderült, hogy az ügyben a saját hülyeségem a főbűnös, mivel a tegnapi úszás alkalmával kint felejtettem a stégen.  Nagyon jót úsztam. 

Megnéztem a Portugál – Magyar EB meccset. Nagyon jó 3:3 lett a vége. 

Utána nagy locsolás következett, hogy a tegnap elültetett spenót is újra feléledjen. Remélem, hogy holnapra befejezi a lekonyulást. A nagy smaragdfa magassága meghaladta az 5 métert. 

Áron a Leóval játszik online és nagyokat vitatkoznak, miközben én játszom egy-két online sakkpartit. Éjfél lett, mire Áront az ágyába tudtam toloncolni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése