2016. június 28., kedd

Okmányiroda


Azért keltünk viszonylag korán, hogy 8-ra beérjünk az Okmányirodába. Minden Dömsödre tervezett cuccot bepakoltunk az autóba és indultunk. Nem sokkal 8 után odaértünk és rögtön kaptunk sorszámot is. Alig kellett egy félóránál többet várnunk és sorra kerültünk. Várakozás közben még egy kávét is tudtam inni.

Az ÚJ BUDA informatikai felszereltsége engem teljesen meggyőzött arról, hogy a XXI. században vagyunk. 

Áron azonnal kapott egy ideiglenes személyi igazolványt és egy lakcímkártyát. Ezen felül felvették a lejárt útlevelének csere igényét és azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy amikor elkészülnek az új dokumentumok, akkor e-mailben értesítenek. 

Onnan már nem mentünk haza, hanem egyenesen mentünk a TESCO-ba. Üvegvisszaváltás, üdítők, sör és ásványvíz, egy doboz nektarin, valamint konyhai papírtörlő, amit vettünk, miközben ettünk néhány hot-dogot és én ott is ittam egy kávét. Sajnos krumplit nem vettünk, mert Áron úgy emlékezett, hogy az van Dömsödön.  

Még délelőtt megérkeztünk Dömsödre. Útközben megálltunk ugyan Kiskunlacházán, de csak annyira, hogy Ákosnál foglaljunk egy időpontot mindkettőnk hajvágására. 

Megnéztem a smaragdfákat és a konyhakertet. Minden nagyon szépen fejlődik. 

Emőke sátrából kivettük az egyetlen olyan merevítőt, amelyiknek az egyik rögzítő hüvelyét javítani kellett. Ezt egy szorítókötés alatt műgyantával meg is ragasztottam.  

A vacsorára begyújtottam a nyílt tüzet és a kövön sütöttem baconba csavart csirkemájat, de Tibor inkább a Judittól kapott csirkehúsokat és a francia salátát ette, mert a májat nem szereti. A vacsorához kiderült, hogy még sincs egy szem krumpli sem. Áronra is nehezteltem, de tulajdonképpen annak örültem volna a legjobban, ha Tibor ír egy sort e-mailben, hogy mit ne felejtsek el venni a TESCO-ban. 

Még megkérdeztem, hogy mik azok, amik elfogytak, mert most rohanok a CBA-ba. Tibor mondta, hogy most hirtelen nem jut eszébe semmi. Gyorsan kigurultam a CBA-ba, ahova már csak nagy könyörgésre engedtek be, mert éppen zártak.

Vettem krumplit, oldalast és unikumot. Az oldalast szeletekre bontva, jól befűszerezve és fokhagymával megtűzdelve tettem a mélyhűtőbe. 

Vacsorára tejfölös csirkepaprikást készítettem és azt ettük a saját termésű jégsalátával. Először meglocsoltam a kertet és utána átmentem Gabikáékhoz, mert meg akart mutatni egy új lámpaszerzeményt, ami igazán csak besötétedés után lehet élvezni.  

Teljesen egy diszkóban éreztem magam a sokszínű falra vetülő LED fénysugaraktól.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése