2020. december 14., hétfő

A hűtőgép javítása

 20201214 hétfő

Arra ébredtem, hogy hűtőgép szervizből telefonáltak, hogy a szerelő a tervezettnél korábban is tudna jönni, ha az nekünk nem probléma. Nem, sőt még jobb is, mert akkor korábban tudok elindulni.

Ketten jöttek, legalább egy órát foglalkoztak a hútőszekrénnyel. Végül közölték, hogy elhárították a hibát, máris ellehet kezdeni a visszarámolást.

Áront megkértem, hogy ne hagyja megromlani az asztalra kitett, még nem teljesen felengedett élelmiszereket.

Emőkének is beköszöntem és indultam Dömsödre. Útközben különböző helyeken vettem egy félkilós cipót, egy adag gyrost, egy szelet pizzát, egy liter liter tejet és egy csomag debrecenit.

Az autóbuszon ért a jó hír. M. Gergely úr hívott telefonon az Equilortól, hogy az a 8.000.- $, amit két hete a rendelkezésére bocsátottam, arra a célra, hogy a részemre vásároljon TESLA részvényeket. Ennek az értéke mára 11.000.- $-ra ment fel, ami kb. 1 millió forint nyereséget jelent. 

Akkoriban olvastam ugyanis, hogy Elon Musk egy hónap alatt épített fel és rendezett be Kínában egy új GigaFactory-t, hogy onnan helyben láthassa el a kínai piacot TESLA villanyautóival, azokat ne kelljen se Európából, se az USA-ból szállítania.

Délután négy órakor, még sötétedés elótt jutottam el a bázisra. A házban nagyon jó meleg volt. Ennek ellenére a bélyegező szobában a poharakba ültetett paprikamagok nem hallgatnak a szép szóra.

Vacsorára megmelegítettem a gyrost.

 Késő estig folytattam az Emőkének szánt német nyelvű tananyagok letöltését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése