2020. december 15., kedd

Részvények

 20201215 kedd

M. Gergely úr telefonhívására ébredtem. A  javaslata az volt, hogy miután a TESLA részvényeken keletkezett 1 milliós nyereséget áttettem a bankszámlámra, adjak neki megbízást, hogy az ezen felül megmaradt összegből az egyik legnagyobb, de számomra teljesen ismeretlen vakcinákat előállító gyár részvényeiből nekem bevásároljon. Miután tudom, hogy a részvénypiachoz ő ért jobban, megtettem.

Megfóztem egy debrecenit és mellé egy lágytojást.

Akkor érezném itt magam teljesen jól, ha Áron fiam és Emőke lányom is itt lennének velem, de őket nehéz ide lecsalni.

Talán két évtized után most sikerült először beszélnem R. Veronikával, akivel tíz éven keresztül (1980-90) közvetlen szomszédok voltunk a Rácz Aladár utcai négylakásos sorházban. 

Jó volt vele visszaemlékezni közös élményeinkre, ismerőseinkre, akik közül sajnos már sokan elbúcsúztak az élők sorából.


Este kivettem  a mélyhűtőből panírozott csirkedarabkákat és azokból sütöttem meg néhányat felszeletelt krumplival. A csirkedarabkák mellett találtam még egy kővé fagyott üveg pálinkát is, amelyik nagyon nehezen, de végül megadta magát. Már kezdtem azt hinni, hogy a "száraz napok" teljes antialkoholistává nevelnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése