2017. december 21., csütörtök

elkezdődött a téli szünet.

Ma már elkezdődött a téli szünet. 

Ilyenkor nekünk még annyira sem megy a felkelés, mint a normál munkanapokon. Mire a fürdőszobával végeztem már elmúlt tíz óra.

Áronnak mondtam, hogy úgy készülődjön, hogy még világosban szeretnék leérni Dömsödre. Szerintem sikerült is időben elindulnunk.

A TESCO-ban a szokásos munkamegosztás az lett, hogy Áron vásárol, én pedig leadom a PET palackokat.

Áron nagyon jól tette, hogy nem a halas pultnál vette meg az egy kiló ponty filét, mert tőlem tudta, hogy a Lidl az mennyivel olcsóbban adja, Végül a parkolóban vettük meg, ahol kilónként 700.- forinttal olcsóbban adták, mint a CBA-ban.

Simán és még világosban értünk le Dömsödre, pedig Szigethalmon megálltunk a HEKK-esnél és vettünk két adag bepanírozott rákot.

Még nyitva találtam a Burján hentest, ahol vettem egy nagy adag kocsonyának való körmöt és a Vegyesboltban hozzávaló zöldséget és fokhagymát.

Az autót ráakasztottam az éjszakai töltőre, mert már csak 40 km-nyi hatótáv maradt benne.

Áron segített kipakolni a könyveket az autóból, én pedig felhordtam őket az új polcra.

A házban 14,5 ºC-t találtunk, ezért rögtön aktívra tettem a termosztátot és nekiálltam begyújtani a cserépkályhába. Mire a tűz abban is ropogott, a hőmérséklet is kezdett elfogadhatóbb lenni.

A következő feladat a kocsonya főzése. Azt tanultam, hogy sok fokhagymával és lassú tűzön kell, hogy főjön. Mire elkészült, a lakásban már kellemes 23 ºC meleg lett.

A nagy fazék kocsonyát kitettem az ajtó elé hűlni, hogy reggel le tudjam szedni a tetejéről a zsiradékot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése