2017. december 16., szombat

Új kaja van az asztalon

Reggel alig kellett Áront ébresztgetnem, viszonylag korán, már 10 óra előtt ott voltunk a piacon. 

Áron kért pénzt, mert egyik osztálytársának (hogy ki az, nem tudom, mert titok) szeretne egy szép sálat ajándékozni karácsonyra.

Vettünk húsos szalonnát, egy adag leveszöldséget és Esztikénél snidlinges, fokhagymás túrót a Lányomnak, meg egy liter frissen fejt tejet és egy doboz kapirgálós tojást.

Áron elment a kínaiba sálat venni és kértem, hogy ha már arra jár, akkor szemben a CBA-ban vegyen 10-15 dkg juhtúrót, mert szeretnék kőrözöttet készíteni.

Hazaérve feltettem a tejet forralni és az Airfryer-be betettem a négy előre bepanírozott rákot, kicsit olívaolajjal megspriccelve 10 perc 180 ºC-on sülni. Amikor az airfryer 10 perce lejárt, a rákocskákat megfordítottam és ezen az oldalon is megspriccelve újabb 10 perc 180 ºC-ot adtam neki. Közben az új Tefal márványserpenyőben készítettem egy nagy adag hagymás sonkás hamandeggs-et.

Amíg a reggeli készült megtisztítottam a leveszöldséget és odatettem lassú tűzön két velős csonttal főni ebédre.

Áronnak csak akkor szóltam, amikor már az asztalon gőzölgött a reggeli. A rántottán kívül mind a kettőnknek 2-2 szem rákocska jutott, amit majonézzel fogyasztottunk. Áron ettől az új kajától az asztalon teljesen oda volt.

Odakint jó idő van és ragyogó napsütés. Manna ki be járkál. Próbaképpen kitöltöttem egy kis tejet neki egy kis tányérkában, amit azzal a kommenttel kezdett el szlopálni, hogy: „Csakhogy rájöttél.”

Reggeli után átmentem Gabikához. Átvittem a Zitának karácsonyra szánt „Little Woman” DVD-t azzal a kéréssel, hogy Gabika szépen csomagolja be és tegye a karácsonyfájuk alá.

Amikor visszajöttem kitettem a levest hűlni, hogy le tudjam szedni a tetejéről a velős csont adta zsiradékot.


Áronnak egy kicsit megbolydult a bioritmusa, mert 12-kor felment pihenni és délután ½ 3-ig aludt. Nem zavartam, mert ha ez esik jól neki, akkor hadd pihenjen, csak nehogy éjjel akarjon majd kukorékolni.

Délután rendezgettem a könyveket az új könyvespolcon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése