2021. április 3., szombat

Buffallói csípős csirkeszárny

 20210403 szombat (pót)

1/2 8-kor ébredtem. Éhgyomorra egy kis Duolingo.

Hogy az éhség is elmúljon, 9-kor reggelire egy kis csirkeszárnyas paprikáskrumpli.

Ma még csak 12° C a maximum, de az időkép szerint egy hét múlva már 18° C lesz.

Az új Fido elektromos kerékpár több mint egy hete még arra vár a nappali közepén, hogy valaki szakszerűen összerakja. Ha ez csak ennyire volt sürgős, akkor most átmenetileg önként letiltom magam mindennemű Internetes (online) vásárlásról.

Kimentem a kertbe megnézni a smaragdfát, hogy tügyezik-e. Április elején szokott, de most még sehol, semmi. Lehet, hogy bem kellene hezitálnom a locsolással és várni a beharangozott esőt, hanem nekem kellene meglocsolnom. Egy valamirevaló kertművelőnek figyelnie kell a naptárra és mindent időben el kell végeznie. A természettel szemben nincs helye a halogatásnak.Legkésőbb jövő  szombaton (ápr. 10.) például be kell szerezni a paradicsom- és paprikapalántákat a piacon, mert a sajátjaim nem keltek ki.

 Este 7-kor jutottam el oda, hogy készítsek egy kisadag bufallói csípős csirkeszárnyat. Az éléskamrában találtam egy kis üveg olasz kajához való paradicsomot. Zsupsz bele néhány gerezd kipréselt fokhagyma, csípős paprika és már főhet is a hátsó platnin, amíg az elsőn a szárny darabkák sülnek. Később midkét oldalukon megsülve  bele a forrásnak indult paradicsom zuzalékba, onnan pedig a 150 fokra előmelegített sütőbe. A felszabadult első platnin sülnek a krumpli karikák, majd mindkettő egy tányéron tálalva. 

A bufallói ötletet az adta, hogy a viberen beszélgettem Zs. Marival és meghívtam őt Ádám fiával június környékére egy hasonló kajára, miközben összefutott a nyál a számban. elgondolva, hogy aakkor már lesz hozzá az autentikus görög saláta is. 

Tízkor már aludtam, de még éjjel kettőkor is arra ébredtem, de kár, hogy a csirkeszárny már elfogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése