2021. április 17., szombat

Dőzsölünk

 20210417 szombat (pót)

Már reggel hatkor felébredtem, de ahhoz túl keveset aludtam, hogy fel is keljek. Azután 7-kor mégis felkeltem és Tibcsivel is megbeszéltem, hogy menjünk ki a piacra.

A húsosnál a bableveshez vettem egy nagy sonkát kettévágva, egy zacskó tarkababot és sok szelet angol szalonnát. Az erőszakos néni ajánlött 1/2 liter körtepálinkát. A vegyes boltban vettem hozzá egy üveg unicumot, egy csokor petrezselymet, egy nagy pohár tejfölt, a zöldségesnél sárgarépát, gyökeret,.

Amikor megjöttünk a piacról feltettem a bablevest főni. Beledobáltam a megpucolt zöldségeket és közben reggelire készült a ham and eggs, ami után kávé, Tibcsinek vízzel cukor nélkül, nekem meg tejjel cukorral.

Reggeli után az ebéd kimarad és csendes pihenő, ami azzal kezdődött, hogy Tibcsi kirendelt a kúp alá és a mini fűnyíróval lenyirta az arcomról a nagyra nőtt szakálamat és egyéb szőrzetet, hogy egyáltalán meg tudjak borotválkozni..

A legközelebbi közös foglalkozás az a Tibcsi által hozott harcsapörkölt mikróban melegítése és elfogyasztása. Nagyon finom volt.

Úgy látom, hogy nem tudok felhagyni a napi elektrónikus napló (blog) írásával. Mindegyik nap eseményeit megírom, de még egyiket sem publikálom. 



  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése