2021. április 9., péntek

Paprika és paradicsom palánták

 20210410 szombat (pót)

Ébredés 8-kor. Egy kicsit vitatkozom magammal, pedig ki kellene mennem a piacra, ha másért nem, de palántákért.Győzött a kevésbé lustábbik énem, elindultam gyalog a piacra. 

Nagyon szép az idő, nem is kellett volna kabátot vennem. Esztikének vittem két üres tojástartót és elhoztam egy telit meg egy liter tejet. A zöldségesnél vettem egy kg. vöröshagymát meg egy csokor újhagymát. Vettem öt paradicsom- és öt hegyes erős paprikapalántát. A vegyesboltban vettem egy kis vekni barna kenyeret, egy üveg nescafét, és egy flakon mustárt.

Az út oda-vissza egy óra lett, de kellett ez a reggeli séta. Ha E. Béla egyszer befogad kirándulók közé társnak, akkor kell, hogy a hosszú túrára edzésben legyek.

Hazaérve, a kipakolás után, de még az éhenhalás előtt azonnal készítettem egy szalonnás, hagymás tojásrántottát. A tejeskávé elmaradt, mert nem akartam a palántákat várakoztatni.

Mire az öt paradicsompalánta 1/2 4-re a helyére került, elfáradtam és egy pihenőt rendeltem el.

 A pihenés a szellemi munkára nem vonatkozott,így Andi előnyét Duolingóban 1077 XP-re le tudtam szorítani.

Nem adtam magamnak felmentést a palántázás alól, így este 7-re mind a tízzel végeztem.

A változatosság kedvéért könnyű hideg acsora (lekváros kenyér és tej). Meg is lett az eredménye. Nagyon későig töltöttem le mmmEnglish anyagokat és éjjel 1-kor le kellett mennem sütni egy kis kolbászt.


 


 


.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése