2021. május 24., hétfő

A nap fénypontja a csirkecomb

 20210524 hétfő

Ráértem 10-kor ébredni, mert az eredeti terv szerinti mai bútorszállítás elmarad. Zsemberi úr nem tudott ránk várni és a nekünk szánt szekrénysort tegnap eladta. A nap ettől függetlenül süt és már délelőtt 18° C van.

 Lemék reggelizni. (jó lenne tudni, hogy mely tájon használják ezt a szót a lemegyek helyett, de hát a műveletlenségem az határtalan!)

Napközben sokat haladtam a John Grisham anyaggal és amíg azzal nem végzek, addig igyekszem visszafogni magam, hogy új anyagot ne is töltsek le.

Emőke lányom próbált ráhatni Áronra a rendcsinálás ügyében, de amikor konstatálta, hogy az reménytelen, akkor inkább engem vígasztalt.

Péter öcsémet felköszöntöttem 73-ik születésnapjára (igazán leszaladhatna hozni nekem egy skatulya gyufát). 

Utálkozva ugyan, de végül sikerült eltakarítani az odaégett kolbászos babfőzelék nyomait, így este hatkor, amikor  a csirkecomb sütésére került sor, már tiszta lappal kezdhettem. 

Kicsit macerás volt a sütés. Felengedés után mindkét oldalán beirdaltam a combot, nehogy véres maradjon a közepe, megtűzdeltem fokhagymával, megfűszereztem (só, őrölt fekete bors, sült csirke fűszer, szójaszósz), majd megkentem mustárral és hagytam bő két órát így pácolódni. Nyolc óra után feltettem sülni. Amikor már mindkét oldala egy kicsir ropogósra sült, tálaltam. Köret helyett, jobb híján pirítós barnakenyér és kovászos uborka volt. 

Előtte egy kupica unicum, a sült csirkecomb íze kifizette a vele való fáradtságot. Utána hideg sör. 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése