2021. május 9., vasárnap

Nem nézem a híreket

 20210509 vasárnap

Reggel 7-kor kezdődik a nap. Ez  persze  nem azt jelnti, hogy kipattanok az ágyból, maximum annyit, hogy bekapcsolom a notebookot. Még azért sem töröm magam, hogy megnézzem a híreket, mert attól tartok, hogy azok nem jók, sőt van aki szerint, azokra azért nem kell figyelni, mert az ellenzék és a kormánypárt egymással hazudozási versenyben vannak. Ha még valami érdekes lehet, az a levelezésem a családommal és a barátaimmal. Még az SMS-eket se nézem meg szívesen, mert azok többnyire a befizetetlen számlákra figyelmeztetnek. Azok három napot még ráérnek és akkor a nyugdíjam felét (persze van, hogy többet).szétosztom közöttük.

Az első jó dolog, hogy besüt a nap, a második, hogy a fürdőszoba után megszólal a Bartók rádió és ha még a reggeli is elkészül anélkül, hogy szénné égetném a pirítóst, akkor elmondható, hogy jól indul a nap.

A virsli mustárral ketchuppal mellé kőrözöttes pirítóssal és csípős paprika, utána tejeskávé fenséges reggelinek mondható.

Még visszabújok az ágyba, közzéteszem a tegnapi blogbejegyzést, az angol anyagok rendezése fekve is végezhető. Pihenés gyanánt olvasok és ez így megy egészen délig.

Délben megettem a maradék paprikáskrumplit és csak utána mentem ki dolgozni. A fenyődarabolás úgy történik, hogy a nagy10-14 cm vastag 2-3 méter hosszű ágakat  először keretes kézi fűrésszel megszabadítom a kb 2-4 cm átmérőjű oldalágaitól, mert enélkül még a kupacból sem tudnám kiszabadítani és amikor már elég meztelen, akkor beviszem az istállóba és a szalagfűrésszel feldarabolom 25-30 cm hosszúságú darabokra.

A mai adaggal  bő félóra alatt végeztem.

Este 11 órakor került sor a második csirkecomb és a petrezselymes krumpli köretének a fogyasztására, hozzá barna kenyér és kövászos uborka. Előtte egy korty unicum, utána sör.







   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése