2021. május 22., szombat

Piac és palánta

20210522 szombat

Éjjel 1 órakor talált meg a reggel. Még egy darabig élvezkedem ezen a francia - angol gyakorló anyagon, de, hogy  ebből, hogyan lesz délelőtt piac látogatás, az majd még kiderül. Jó lenne kimenni, mert itthon minden fogytán van.

Még hajnali 4-kor is ébren voltam, sót mág le is mentem  megsütni egy darabka kolbászt és még annyira éber voltam, hogy a party grillbe betett kenyeret sem égettem oda. Utána egy dobozos sör.

Most már az lenne a leghelyesebb, ha már így megfordult velem a nap, hogy az alvást elhalasztanám a piac utánra.

Hosszú séta a piacra esernyővel, mert szemerkél sz eső. Szinte az egész piacot felvásároltam, alig fért  minden bel e a kis hátizsákomba. A husosnál csirkecombok és egy tekercs sütni való csípős kolbász, a kis boltban barna kenyér és unicum, Esztikénél 1,5 liter frissen fejt tej, a zöldségesnél újhagyma. Ezekkel a hátizsák már tele is lett. A négy palántát (paradicsom. bogyiszlói paprika, ubotka és tök) már külön nylon zacskókba kellett tenni. Elmentem még az ATM-hez, hogy Ivánnak megadjam a második 40 eForintot.

Hazafele még benéztem a vegyesboltba fokhagymáért. Ott összetalálkoztam T. Gabikával, végül onnan ők hoztak haza.

Először mindent berámolta a hűtőbe, egy kupica unikum és készítettem egy pót reggelit (a tejet sikerült kifuttatni), majd még frissen kimentem a kertbe elültetni a négy palántából hármat (a tök holnapra marad).

Nem sokkal később telefonált Iván, hogy jöhet-e a hátralékáért.

Vacsorára megsütöttem a csirkecombot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése