2021. május 3., hétfő

Kőrözött

 20210503 hétfő

Ébredés 9 óra után. Odakint szép napsütéses idő van. Elindültam a postára az utánvétes letéti küldeményemért.  Kifizettem az 1.350.- Forintot és átvettem (a még nem tudom, mit tartalmazó) küldeményt.  Utána átmentem szembe a CBA-ba, ahol vette egy nagy sört 1 kg. kristálycukrot, 10 dkg vajat és köménymagot a készítendő kőrözötthöz. Hazafele beültem a piac melletti büfébe enni egy fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost és inni egy kávét. Az egész reggeli séta belefért 1,5 órába.

Itthon, mindent elpakoltam és lepihentem, miközben megírtam ezt a blogbejegyzést. Az időkép szerint a hétvégétől már 20°C fölött lesz a napi max  hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy a Duna meg én hamarosan barátok leszünk.

Este hat után már kezdett lehülni az idő, de én nem engedtem a lustaságomnak és ha csak rövid időre is, de daraboltam a fenyőágakat.

A Telekom otthoni szolgáltatások online befizetése - egyelőre nem tudom, hogy miért - sikertelen lett.

1/2 8 -kor összeállítottam a kőrözöttet. Az előírt lilahagyma helyett csak újhagyma és annak apróra vágott szára került bele, de így is finom lett. Nem mondhatnám, hogy kiadós kaja, mert négyszer annyi ideig tart elkészíteni, mint megenni. Már éjjel 1 óra, mire elkészültem vele.

Emailben kértem B. István sógoromat, ha holnap megy ki a temetőbe, akkor a nevemben is vigyen egy szál virágot első feleségem (Bereznay Éva) sírjára, mert holnap van a születésnapja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése