2021. szeptember 1., szerda

Áron egyetemi hallgató.

 20210901 szerda

Bőven 8 óra után ébredtem. Az első gondolatom Áron volt. Mit nem adnék azért, ha bekukucskálhatnék az osztályterembe, ahol az immáron egyetemista fiam ül.

Csak információ foszlányokat sikerült megtudnom és azokat sem Árontól, hanem közvetve Emőke lányomtól. Meg vagyok hatódva, meg büszke is vagyok, egyetemista lett a fiam.

A tegnap este elóvett csirkecombok felengedtek. Kettévágom és a négy résznek lehet elkezdeni a beirdalását és a fűszerezését (só, őrölt bors, sült csirke fűszer) és hadd álljon. Délután megtűzdelem fokhagymával és este megsütöm. 

Közben telefonál Gabika, hogy kapjam össze magam, öt perc múlva legyek a kapu előtt, mert megyünk a Dabi vegyesboltba. A boltban (két doboz tej, egy 1/2 kg-os kenyér, 5-6 vöröshagyma, tíz tojás, 1 kg kristálycukor.és két dobozos sör). Nagyon hálás vagyok, hogy háztól-házig autóval visznek és vissza is hoznak..

A friss tejnek hála a reggelihez elkésül a tejeskávé is.

A befűszerezett combok este hatig pácolódnak és akkor következik a megtűzdelése fokhagymával és kívül megkenem mustárral.

A munka közben lecsúszik egy kupica unicum is. Még két szem krumplit felkarikázok és nyolckor már minden sül a serpenyőben. Elsőrangú vacsora lett és utána jéghideg sör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése