2021. november 11., csütörtök

Hol állnak a nyugdíjasok a mezőnyben? 11

 

20211111 Csütörtök

Hétkor ébredek. Kimegyek a konyhába, de több kellemetlenség fogad:

- már csak két korty sör van a palackban.

- a maradék tej kezd savanyodni, már nem bír ki egy forrósítást összemenés nélkül.

Ennek ellenére nem hátrálok meg, elkészítem a reggelit.

Az index.hu sem mosolyogtat meg, amikor közli, hogy a Magyarországi nyugdíjasok helyzete, mindent összevetve 44 ország közül a 33-ik helyen áll.

Én ettől nem leszek rosszkedvű, nekem O.V. holnapra, (a nyugdíjam utalására) egy rakás plussz juttatást ígért.

Én csak attól vagyok elkenődve, ha (néhány kivétellel) közelítőleg sem érzékelik, hogy mit hoz a jövő és a javaslataimat figyelmen kívül hagyva (lásd. Napelem park) csak 16 év múlva látják be, hogy azt kellett volna tennünk. (de ki tudhatta volna ezt előre?)

Ma már pontosan tudják, hogy ez a begyűrűződő üzemanyag áremelkedés, ami ráadásul rányomja a bélyegét az élelmiszer árakra is, így  lakósságot duplán sújtja: a családoknak kevesebb pénzük marad élelemre, miközben azok is drágultak. Ezek közül az egyik nem sújtja azokat a családokat ahol két villanyautó is van, de azokat a napból lopott áram hajtja. A másik sújtást is elkerülhettem volna, ha időben bölcsebb vagyok és mára 10 csirke, 4 kacsa szaladgálna külön ketrecekben és megannyi hal úszkálna az aquaponiás rendszer 1000 literes tartályában. 


Az önellátást csak a gyümölcsfák (alma, körte. szilva, sárgabarack, őszi barack, cseresznye, meggy) + diófa, szőlő  telepítésével, no meg a gazdag konyhakerttel (paprika, paradicsom, sárga- és fehérrépa, uborka, tök, padlizsán, cékla krumpli és a tízféle fűszernövény, köztük vöröshagyma, újhagyma, fokhagyma.) tudtam biztosítani, hogy azokból még télire is tudok eltenni. Mindez (ásás, palánta nevelés, ültetés, kapálás, gyomtalanítás, kacsolás, persze fárasztóbb, mint a nyugágyban lebzselés, de a testmozgás miatt még egészséges is, talán még 10-20 évet fiatalít is, míg az utóbbi ugyanennyit öregít.    

Kora délután átutaltam a SION Security-től érkezett 13.030.-Forintos havi őrzési számlát.

Kettőkor megkérdeztem Áront, hogy ma nem kell bemenni az egyetemre. A válasz: "Apa, kérlek, hagyjál aludni."

Már elmúlt du. 5 óra, amikor lemegyek a CBA-ba. Valamit kell (tennem) vennem, mert elfogyott a sör is meg az unicum is. A viccet félretéve vásároltam mást is. (pékárú, tej, fütölt szeletelt bacon, debreceni, csípős paprika, stb.)

A fizetéskor volt egy kis konfliktusom. Azt mondta az alkalmazott, hogy hibás PIN kódot billentyőztem be, érintsem a kártyát újra és ha valahova fel van írva a helyes PIN kód, inkább nézzem meg és próbáljam újra. Mérgemben azt taléltam mondani, hogy  "én 82 éve vagyok és 100 éve ugyanaz a  PIN kódom. Tartsa itt az árút, kimegyek és veszek fel az ATM-ből készpénzt." Oda hiába megy, az ATM ott se fogja elfogadni ezt a kártyát ezzel a PIN kóddal.

Egy perc múlva visszajöttem 50 eFt készpénzzel. Érdekes - mondta. Akkor ez a magyarázat, hogy most már Ön a harmadik, akinek  ez a terminál nem fogadja el a PIN kódot.

Este 10-kormég megkóstoltam, amiket vásároltam, majd lepihentem (volna), de tudom, hogy Áron éjszakás műszakban dolgozik az Interneten. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése