2021. november 25., csütörtök

Sok zöldséges csirkeleves 25

 20211125 Csütörtök

10-kor Ébredtem. Gabika csörgött rám, hogy nincs semmi komolyabb probléma, csak tegnap azért nem hívott vissza, mert nagyon sűrű volt a napjuk.

Már hidegebbek a reggelek, már csak 3°C van.

12-re már készen álltam, hogy fogadjam Béniéket. Amikor Béni áthozta a cuccot a nagy LIDL-es szatyorbanm ketten alig tudtuk elcipelni a bejárati ajtóig. Onnan már én egyenként is be tudtam vinni mindent a házba. A hűtőterekbe közel sem fért be minden. Szerintem ezzel elleszünk harácsonyig, így a húsfélék egy része kint maradt az ablakpárkányon. Most abban kell reménykednem, hogy egy darabig nem melegszik fel ai idő, hogy a hásfélék nem romoljanak kint meg.

Délután elkezdődhet a főzöcske.

Először alaposak kitakarítom a nagy (hat lizeres) rozsdamentes fazekat és félig feltöltöm vízzel. Belekerül egy far-hát és a csirkeszárnyak fele, eg két kaparó, kis só és mehet a platnira. Amíg fő, megpucolom és feldarabolom a zöldségekett (sárgarépa, gyökér, karalábé egy. feldarabolt krumpli és apróra gágott petrezselyem, pici csípős paprika, fokhagyma) és mehet bele a fővő csirke mellé a fazékba, egy marék csigatésztával főhet tovább. Sajnos Anika nem vett aprólékot (máj, szív, zuza), pedig a listán rajta volt.    

Este 9-re elkészült a csirkeleves. Egy tányérral megettem. Egy literes beföttes üveggnyi még befért a hűtőbe, ami a fazékban maradt, az lefedve kikerült az ajtó elé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése