2019. május 2., csütörtök

Halvacsora


20190502 csütörtök

Amikor Áron elhagyta a terepet, felkeltem, lementettem a CBA-ba tejért, tojásért és debreceniért, a pékségbe egy hagymás cipóért és készítettem reggelit.

Az első utam a TV távkapcsoló szervizbe vezetett. A szakember először kipróbálta az eszközt, majd közölte, hogy valóban nem minden gomb működik rendesen és furcsán reagált a problémára.

-          Tudja, ahol ezt használják, ott a levegő is tartalmaz némi zsiradékot, szét kellene szedni, alkohollal zsírtalanítani, de ez olyan macerás, hogy én nem vállalom. A legegyszerűbb, ha vesz tőlem egy újat. És olyan árat mondott, amiért már TV-t is lehet kapni.

Dolgom végezetlenül mentem haza.

Áron, amikor hazaért a suliból rögtön az Internettel kezdett.

Hat óra tájban megkérdeztem, hogy mit szeretne vacsorázni, azt mondta, majd ő lemegy vásárolni és elkészíti a vacsorát, én csak azt mondjam meg, hogy csirke legyen benne vagy hal. Kicsit meglepődtem a halon és csak azt kértem, hogy a nővérével is egyeztessen.

8-kor szólt, hogy tálalva. Ha azt mondom, hogy minden kifogástalan volt, akkor nem túlzok.
A vacsora rántott halfilé volt rizs körettel, citrom rácsöpögtetve, mellé cékla és majonéz. A tálalásnál villa és halkés!! Profi munka.

Ketten kezdtünk el enni, Emőke egy kicsit később csatlakozott és neki is nagyon ízlett.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése