2020. november 29., vasárnap

Áron ma 19 éves

20201129 Vasárnap

Totális időbeli  eltolódás a bioritmusomban. Már éjfél után felébredtem és onnan se előre, se hátra, többé nem tudtam újra elaludni. Korán terveztem elindulni Áron szülinapi tortájával Gazdagrétre, de nem éjjel 1 órakor.

Elővettem egy könyvet és elkezdtem olvasni, reménykedve, hogy elálmosodom. Ha ez nem is működött tökéletesen, de legalább reggel 8-ig pihentem. Utána  betettem a megsült tortát tepsistől a kis hátiba, mellé a duplafalu kis fazekat a kenőccsel és indulás. Még a notebook táskát sem vittem magammal, mert tudtam, hogy azon nyomban fordulok vissza.

Egy kis kerülővel benéztem a  csövesekhez, akik megígértették velem, hogy ebédre visszajövök.

 Már a buszon elterveztem, hogy a Gazdagréti CBA  ünnepekre felállított halas bódéjában veszek hat szelet rántani való pontyot, amiből hármat beteszek Gazdagréten a mélyhűtőbe, hármat pedig lehozok Dömsödre. Ebből persze nem lett semmi, mert még a halas bódét sem állították fel. A CBA-ból sem jöttem el üres kézzel. Vettem mirelit panírozott halrudacskákat és találtam a torta díszítéséhez "1"-es és "9"-es számjegy gyertyákat.

Hazaérve, a postaládában találtam a Tiringer Ferenc emlékalbumot, amit Tibcsi nagy örömömre dedikálva küldött.  

Mindent kipakoltam. Nagy Emőtől kértem egy tortatartó tálat, rátettem a felvágott és csokikrémmel beburkolt tortára a "19"-es gyertyát, Áronnak Boldog szülinapot kívántam és menekültem vissza a csövesekhez, amilyen gyorsan csak tudtam. Ott nagy rend, tisztaság, maximális hygénia, szeretet és a vasárnapi ebéd fogadott.

Már lemenőben volt a nap, amikor elindultam Dömsödre. Útközben betértem a Dabi étterembe és rendetem hazavitelre két szelet rántott pontyot.

Vacsorára az egyik pontyszelethez petrezselymes krumplit és majonézt készítettem.



 




    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése