2020. november 9., hétfő

Védőoltás

 20201109 hétfő Védőoltás

10 órakor ébredtem, lemegyek  először a háziorvosi rendelőbe, mert a múlt héten azt mondták, hogy elfogyott az influenza elleni védőoltás, de pénteken rendelnek újabb mennyiséget. Ma közölték, hogy reggel meg is jött, de már elfogyott és úgy tudják, hogy már nem is lesz.. Valami nincs jól.

Utána a CBA-ba mentem (sütni való kolbász, főtt füstölt tarja, paradicsom, paprika, egy palack 2,8 %-os tej. egy sör és egy fél kilós cipó).

A postaládában jó hír várt. A valamivel több mint 14 hónapi Nürnbergi munkaviszonyom utáni nyugellátásomat a "rothadó" nyugaton 2021 januárjától a Német állam, az eddigi 600.- €/hó-ról 680.- €-ra fogja emeli (13 %). Magyarország jobban teljesít!  Az 50 évi munkaviszonyom utáni nyugellátásomat, ami hangsúlyozom magyarországi viszonylatban még nem is rossz (kb. 900.- €) várhatóan 3 %-kal fogja emelni. 

Áronnak bevittem a reggelit, de csak 12 óra után tudott hozzákezdeni és végül du. egy óra után kelt fel. 

Délután háromkor halkan és szépen kérem Áront, hogy induljon el szétnézni állás ügyben és erre az életmódra, amit most él (hajnali 4-ig Internet és most még ágyban van), ne rendezkedjen be. Azt mondja, hogy ebbe ne szóljak bele.

Az elmúlt héten nagyon gyengén teljesítettem franciából, ma próbáltam az elmaradást valamelyest behozni.

Egy órányi takarítással a teljes konyhapultot sikerült letakarítanom.

Áron végül lement a CBA-ba sütni való pizzáért, sajtért ketchupért. Igaz.  hogy mindez csak negyed annyiba került, mint a telefonon rendelt házhoz szállított, de nagyon finom lett. Emőke lányom is kapott belőle egy szeletet.



 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése