2021. február 14., vasárnap

Reklamáció

 20210214 vasárnap

9-kor ébredtem. A nap a Telekom reklamációval kezdődött. Letelt a Telekom által kért 48 óra türelmi idő. Azóta a sávszélesség (a Telekom mérése szerint) a felére (58,4 és 64,8 Mbps) csökkent A szakemberük először azt mondta, hogy a lakásban működő régi ZTE router okozza a problémát. Fel kellett világosítsam, hogy már a Telekom által hozott kombinált (modem+router) üzemel és direktbe kötve (WiFi) nélkül sem jobb a helyzet. Ennyit az 1000 Mbps-ről.

Írtam nekik egy pár sort. "Az a kérésem, hogy amíg a megrendelt 1 Gbites Internet szolgáltatás sávszélessége 58-64 Mbps közott van, addig ne küldjenek a szolgáltatásról számlát. Keresek másik szolgáltatót."

Reggeli előtt egy kis francia Duolingó. Andit igyekszem behozni, de ez azért nehéz, mert ő meg igyekszik meglógni. Möst 290 XP pont az előnye.

A tél nem hagyja magát, de a házban 20,5 °C van és ehhez még tűz be a nap is.  

A dúsgazdag reggelihez  (a serpenyőben virsli sül, a parti grillben a kenyéren füstölt szalonna, rajta sajt, mellé mustár, ketchup, csípős paprika és a nagymama ajánlotta fokhagyma) utána tejeskávé és mindehhez Bartók, Kodály, Farkas Ferenc és Bárdos Lajos magyar népdal feldolgozásai szólnak.

Csak a gyerekeim hiányoznak, különben jól vagyok.

Szerettem volna újra összekötni a routert a notebookkal, hogy  egy beállítást leellenőrizzek, de a kábelt sikerült úgy elkavarnom, hogy sehol se találom. 

Este 8-kor vacsorára megmelegítettem a maradék lecsót és sütöttem mellé egy virslit és egy sajttal töltött csirkemell korongot. Áronnak megírtam, hogy holnap hazamegyek, mert be kell mennem a Városmajor utcai Érsebészetre vizitrre. Kértem, hogy addigra legyen rend a lakásban.

A. Andris hívott Skype-on, de a hang nem akart átjönni, ezért a mobilon visszahívtam. Nagyon jó volt vele beszélgetni egy kicsit.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése