2021. február 13., szombat

Tél van

 20210213 szombat

Hat  órakor ébredtem arra, hogy mindenféle bajom van. Éhes vagyok, szomjas vagyok és fázom.

Menjünk sorba. lemegyek, bekapok egy pár falatot a lecsóból egy szelet kenyérrel, utána egy pohár sör. 

A cserépkályha még meleg, a radiátorok langyosak, a fűtés megy, de idebent még mindig csak 17,5 °C van. Nem csoda, mert odakint -14 °C a jelenlegi hőmérséklet és az időkép szerint délután is csak fagypont körül lesz. Tél van, a szigetelésnek 31,5 fok hőmérséklet különbséget kell legyőznie.Odafent lehetne melegebb, de egy plusz takaróval kibírható az élet az ágyban. 

Nincs mit ezen csodálkozni. nem kell ezen szenvedni Fel kell rendesen öltözni, be kell fűteni, be kell takarózni és kész. Fogadni mernék, hogy három hónap múlva már nem lesz tél.

Béni és a favágók csöngettek, hogy a szerelő kosaras teherautóval beengedném-e őket Emőke telkére, mert csak onnan érnék el Zoli bácsi kivágandó fáját. Persze, hogy beengedtem őket. "Az úttörő ott segít, ahol csak tud!" 

Begyújtottam a cserépkályhába és a bélyegező szobában a Jancsi kályhába is. A hőmérséklet rögtön felszökött 18,5 °C-ra. Ehhez persze az ablakon keresztűl beömlő napsütés is segített.

Már dél felé közeleg, mire megreggeliztem. (kis lecsó, egy szál debreceni és egy sajttal töltött korong, no meg persze tejeskávé).

A délutáni szieszta egy kis francia Duolingóval telt. Délután 5-re pedig már 20 °C volt az egész házban. 

Vacsorára rásütöttem kenyérre füstölt bacont és lapsajtot. Elötte egy korty unicum, utána sör.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése