2021. február 27., szombat

Shift down (Visszakapcsolás)

 20210227 szombat

Lehet, hogy csak átmenetileg, de néhány dolgot felfüggesztek a mindennapi életemben. Ráfoghatnám arra is, hogy a notebookomnak is pihennie kell egy kicsit, de nem teszem, nem keresek erre kibúvókat, egyszerűen csökkenteni szeretném a stresszhelyzeteket.

Itt az ideje annak is, hogy sokkal több figyelmet szánjak a gyerekeimre, hogy többet olvassak, többet hallgassak csak zenét.

Mostantól nem fogom reggelente olvasgatni a híroldalakat, (számomra amúgyis egyre több a "fekete hír"), nem fogom esténként megírni az immáron  két évtizede mindennap írt elektronikus naplómat, azután majd ki fog derülni, hogy mindezek mennyire voltak függőségeim tartozékai és ebból ki lehet-e gyógyulni vagy ha nem, hogy ez ne legyen "hattyúdal", akkor megalkuvó módon visszatérek régi függőségeimhez.

Autós nyelvvel élve most (82-ik életévemben) egyszerűen behúzom a kéziféket, vagy ha úgy jobban tetszik. ahogyan erre az angol mondja "shift down"  viszakapcsolok. 

Marad még ezer más dolgom: vizi sportok, kertészkedés, bevásárlás, sütés-főzés. takarítás és egyéb házimunkák nem beszélve a tanításról, ami egymaga egész embert kíván. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése