2021. március 24., szerda

Palántanevelő föld

 20210324 szerda (pót)


Késői ébredés után először bezsebeltem a jókívánságokat, azután elindúltam bevásárolni. Mizseinél vettem krumplit, kenyeret, két doboz sört, egy üveg unicumot, egy csípős paprikát mirelit csirkeszárnyat és kolbászt. Ezzel a kis hátizsák megtelt, a pénztárca kürült.


Utána átmentem a Gazdaboltba. Vettem egy kis zsák (20 kg-os) palántanevelő földet és hozzá H. Mária által javasolt gombaölő szereket. Az eladó spárgából még kreált egy foggantyút a zsákra, hogy könnyebben tudjam vinni.


Hát ez nem volt könnyű.Hazafele mindent kipróbaltam, váltottam a kezemet, feltettem a zsákot a vállammra, a fejemre, néha megálltam pihenni, de kiderült, hogy túl vállaltam magam. Tele van a hátizsák és még ez a 20 kg. palántaföld. Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. Mire hazaértem, alig vártam, hogy lepihenjek.

Csak a pihenés után kezdtem a reggelihez.


3 óra után nekiláttam a paprikáskrumpli készítésnek. Alapos előkészőletek után került a lábasba az olajra a vöröshagyma. a félbevágott kolbászkarikák és végül maga a krumpli, a víz, egy kis só, köménymag örlemény, piros paprika meg egy babérlevék.  Mindez lassú tüzön 1/4 5-re elkészült. Még rajtahagytam a lassan kihűlő platnin, hogy érezze a törődést.


Vacsorára, kenyérrelé kovi ubival tálaltam. Nem én mondtam, hanem  vendégem, hogy iyen finom paprikáskrumlit még nem evet.,  



  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése